Ferrari anunţă că va participa în noua categorie de top a FIA WEC cu propriul hipercar

Ferrari anunță începerea pregătirilor pentru programul Le Mans Hypercar (LMH), astfel încât, din 2023, va participa alături de alţi granzi în noua clasă de top a Campionatului Mondial de Anduranță FIA WEC!

După o perioadă de studiu și analiză, Ferrari a demarat dezvoltarea noii mașini LMH pentru a include în ultimele săptămâni fazele de proiectare și simulare. Programul de testare pe circuit, numele mașinii și piloţii care vor forma echipajele oficiale, vor face parte din anunțurile viitoare.

La 50 de ani de la ultima sa participare oficială în clasa premieră a World Sports Car Championship din 1973, Ferrari va intra pe circuit în clasa Hypercar a Campionatului Mondial FIA WEC, în care deja are experienţă. Are un record respectabil, cu 24 de titluri mondiale (cel mai recent în 2017) și 36 de victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans (cu maşini din clasele LMGTE Pro şi LMGTE Am).

“În peste 70 de ani de curse, pe circuite din întreaga lume, am condus mașinile noastre spre victorie, explorând soluții tehnologice de ultimă generație: inovații care apar din experienţa pe circuit și fac fiecare mașină stradală produsă în Maranello una extraordinară. Cu noul program Le Mans Hypercar, Ferrari își afirmă încă o dată angajamentul sportiv și hotărârea de a fi un protagonist în marile evenimente mondiale de sporturi cu motor”, a declarat preşedintele Ferrari John Elkann.

În noua clasă LMH şi-au anunţat deja participarea Audi, Toyota, Peugeot, posibil în viitor Koenigsegg, Aston Martin şi Porsche, Scuderia Cameron Glickenhaus şi ByKolles. Ultimele două şi Toyota vor participa deja din acest an!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/