‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCine este și ce cultivă cel mai inovator antreprenor din Moldova

Cine este și ce cultivă cel mai inovator antreprenor din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Inovațiile în agricultură și business sunt nu doar necesare, dar și încurajate de către stat. Așa se face că, tradiția concursului republican „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM”, organizat anual de Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova a nominalizat și premiat „Cel mai bun antreprenor – inovator”.

Premiul respectiv, în valoare de 7 mii de lei a fost înmânat lui Serghei Goncearuc, legumicultor din satul Speia, Anenii – Noi.

Întreprinderea sa produce legume pe teren protejat (1,8 ha) și câmp deschis (5 ha). Mai bine de 10 ani, G.Ț. „Goncearuc Serghei” livrează pe piața internă zarzavaturi precum: tomate, castraveți și ardei dulce. 

Întreprinderea sa a fost fondată în anul 2008, iar conducătorul gospodăriei țărănești are studii superioare în horticultură și experiență în domeniu acumulată atât peste hotarele țării, cât şi în ţară.

„Premiul pe segmentul de inovații mi-a fost înmânat din motiv că am folosit și folosesc protecția integrată și anul trecut am făcut sistemul de colectare a apei de ploaie de pe seră pe bazin. În creșterea legumelor fac o protecție integrată și în general, fiind părinte, caut să evit pesticidele”, a declarat Serghei Goncearuc.

La concursului republican „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM” au participat 64 de antreprenori preselectați la nivel local din 10 raioane, iar câștigători au fost 20 de lideri ai întreprinderilor mici și mijlocii.

Cum a ajuns Serghei Goncearuc să continue dinastia agricolă la Speia, aflați citindu-i povestea în acest articol. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›