Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul interimar al Penitenciarului 15…

Directorul interimar al Penitenciarului 15 Cricova a fost reținut pentru 72 de ore

Directorul interimar al Penitenciarului numărul 15 Cricova, Victor Munteanu, a fost reținut pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor care au avut loc astăzi, notează Deschide.md.

Reținerea șefului penitenciarului ne-a fost confirmată și de sursele Ziarului de Gardă din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), care spun că acesta ar fi fost reținut după ora 16:00.

Anterior Munteanu a deținut funcția de director adjunct al Penitenciarului numărului 13 din Chișinău.

De asemenea, sursele ZdG mai spun că tot astăzi, 24 februarie, mai mulți membri ai grupării Machena, inclusiv Vladimir Moscalciuc, au fost luați din Penitenciarul nr. 15 și au fost plasați în Penitenciarul de detenție preventivă nr. 13 din Chișinău.

Miercuri dimineață, 24 februarie, PCCOCS, SIS, INI au descins cu percheziții la Penitenciarul numărul 15 Cricova.

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut și directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco.

În Penitenciarul nr. 15 de la Cricova își ispășea pedeapsa și așa numitul „hoț în lege” Vladimir Moscalciuc, alias Machena, în interesul căruia directorul adjunct al ANP Serghei Demcenco ar fi comis abuz de serviciu. Machena este liderul organizației criminale cu același nume, grupare din care fac parte numeroși actuali și foști deținuți, toți supunându-se lui Moscalciuc.