image
Sursa foto: Jurnal.md

Proprietarii întreprinderilor mici și mijlocii organizează un protest, nemulțumiți de restricțiile impuse de CNESP

Proprietarii întreprinderilor mici și mijlocii care își desfășoară activitatea în centrele comerciale organizează un protest în Piața Marii Adunări Naționale nemulțumiți de noile restricții impuse de CNESP.

Comercianții cer să li se permită să activeze conform graficului obișnuit de muncă, inclusiv în weec-end.

Reprezentanții ÎMM-urilor spun că primăria Chișinău a aprobat desfășurarea protestului, și la el urmează să participe în jur de 400 de persoane.

Amintim că ieri transportatorii au sistat activitatea a peste 2500 de microbuze și autobuze în semn de protest după ce CNESP a decis limitarea cu 50% a numărului de persoane în transportul public în legătură cu cel de-al doilea val de pandemie. Transportatorii au solicitat vaccinarea șoferilor și compensații pentru fiecare lună a pandemiei.

La rândul lor, angajatorii din sectorul hoteluri, restaurante, cafenele (HoReCa) au cerut moratoriu pe controale și ca Guvernul să le plătească șomaj tehnic angajaților din sector, care au fost nevoiți să stea acasă trei luni, din cauza pandemiei, cât și anularea unor restricții ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

De cealaltă parte, responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale spun că aceste restricții, inclusiv ca localurile HoReCa să nu poată activa după orele 22.00, sunt impuse de situația epidemiologică alarmantă și numărul în creștere a cazurilor grave de Covid înregistrat pe parcursul ultimelor săptămâni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: