Actualitate

Anatol Ţăranu: Mi-a trezit dubii faptul că în sondajul BOP nu a fost măsurată opţiunea unionistă

BOP este unul dintre puţinele sondaje credibile din Republica Modlova, dar mi-a trezit anumite dubii faptul că în sondaj au fost măsurate toate opţiunile Republicii Moldova în raport cu viitorul, dar nu a fost măsurată opţiunea unionistă, a declarat analistul politic Anatol Ţăranu la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

„M-a mirat foarte mult. De ce? Este una din opţiunile fundamentale ale Republicii Modlova”, a spus Anatol Ţăranu.

Analistul a mai precizat că, în sondajul Asociaţie Sociologilor şi Demografilor, apropiată PSRM, unionismul era cotat la 37% dintre opţiunile cetăţenilor Republicii Moldova.

„Îmi place să cred în aceste cifre dar, pe de altă parte, mă gândesc că comanditarii încearcă să sperie segmentul lor de alegători că vin românii”, a spus Anatol Ţăranu, care a mai menţionat că fără un aliat consistent pe segmentul pro-european, PAS va avea mari probleme.

„Încerc să bănuiesc că ponderea electoratului unionist care votează pentru PAS este atât de impunător, de asta a dispărut unionismul din sondaj. Autorii sondajului s-au speriat de acest lucru încât, dacă se creează un pol unionist, ar putea să afecteze cardinal opţiunea electorală pentru PAS”, a declarat Anatol Ţăranu.
 

Întrebarea despre opțiunea unionistă este prezentă în BOP de ani de zile, eliminarea lui acum trezește mari semne de întrebare față de autorii/comanditarii acestui sondaj.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *