Covid-19 a luat viața unui profesor universitar: „Peste 20 de ani a constribuit la formarea a zeci de medici”

A decedat medicul obstetrician-ginecolog, Anatolie Serbenco, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, Catedra de Obstetrică și Ginecologie, USMF „Nicolae Testemiţanu”, unde a activat în calitate de Vicedirector în cadrul instituției în perioada 2010 – 2012. Acesta a decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

Foto: Colaj

„Și-a dedicat întreaga viață sănătății mamei și copilului, dintre care peste 20 de ani - Almei Mater, contribuind la formarea a zeci de medici specialiști.

Suntem alături de familia îndurerată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-o postare publicată de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”.

Administrația și colectivul IMSP Institutul Mamei și Copilului la fel își exprimă cu nespusă tristețe și durere, regretul profund în legătură cu trecerea în neființă a domnului Anatolie Serbenco.

Acesta a activat în calitate de Vicedirector în cadrul instituției în perioada 2010 – 2012.

„O pierdere irecuperabilă pentru întreg sistemul medical a unei persoane cu un caracter deosebit, a unui specialist desăvârșit ce a muncit cu implicare și dedicație pentru dezvoltarea sistemului de ocrotire a sănătății mamei și copilului din țara noastră.

În aceste clipe de tristețe și grea încercare, suntem alături de familie, colegii din cadrul USMF „Nicolae Testemiţanu”, și le transmitem sincerele noastre condoleanțe,” se arată într-un mesaj.


Pub