Primarul capitalei a solicitat opinia Parlamentului privind procedura prin care pot fi aplicate negocierile directe în cazul procurării autobuzelor

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat opinia Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului privind aplicarea negocierilor directe cu companiile ofertanți de autobuze.

Foto: UNIMEDIA

Prezent, astăzi, la ședința Comisiei, edilul capitalei a explicat că deși anul trecut a fost organizată licitația publică pentru achiziționarea a 100 de autobuze, aceasta nu s-a soldat cu nimic din cauza contestațiilor depuse.

„În acest context, pentru a diminua numărul de infectări în rândul populației cu Covid-19 în transportul public municipal, este absolut necesar suplinirea numărului de unități de transport, prin urgentarea procedurilor de achiziții. Astfel, Primăria municipiului Chișinău a examinat opțiunea achiziționării autobuzelor de către Î.M. „Parcul urban de autobuze" de la operatorii economici prin negociere directă", a menționat Primarul General.

Ion Ceban a argumentat că situația creată cu transportul urban din municipiul Chișinău este critică, fiind agravată de restricțiile în domeniul sănătății publice.

Pentru a face față acesteia, suplimentar au fost mobilizate mai multe unități de transport public, 30% dintre care sunt în stare defectuoasă.

Numărul de maxi-taxi s-a redus de la 700 la cca 300 de unități de transport, iar protestul de ieri al acestora a determinat un colaps pentru pasageri.

Zilnic în transportul public din capitală sunt circa 500 de mii de călătorii.


Pub