Cu mască și doar 10 elevi într-o sală. Cum se vor desfășura olimpiadele școlare în acest an

Cu mască și câte 10 elevi într-o sală. Aceasta este una dintre condițiile pentru desfășurarea olimpiadelor, inclusă în Instrucținea cu privire la organizarea și desfășurarea olimpiadelor școlare raionale/municipale/zonale în anul de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic de Covid-19, elaborată de ministerul Educației. Potrivit instrucțiunii, elevii vor sta câte un în bancă, la o distanță de cel puțin un metru față de ceilalți.

Foto: UNIMEDIA

Numărul maxim de elevi participanți la olimpiadă în cadrul unui Centru pentru desfășurarea probelor scrise nu va depăși 100 de elevi, iar numărul de elevi într-o sală nu va fi mai mare decât 10.

La fiecare olimpiadă școlară, elevii participă doar la o probă scrisă, iar timpul de realizare a căreia nu va depăși 240 de minute. Totodată, nu vor fi organizate probe orale, experimentale, practice (la biologie, chimie, fizică) și cele sportive cu utilizarea inventarului sportiv.

Repartizarea elevilor în bănci se va efectua prin asigurarea că fiecare elev ocupă un loc în bancă/masă la o distanță de cel puțin un metru față de ceilalți (în față, spate și lateral).

Vedeți în documentul atașat mai multe detalii despre cum se vor desfășura olimpiadele:


Pub