Igor Dodon, despre ce ar putea urma: Maia Sandu coboară pe pamânt, Guvern interimar încă 2 ani sau destabilizare totală

Maia Sandu respectă Constituția, guvern interimar până la alegerile parlamentare din 2023 sau destabilizare. Despre aceste scenarii a vorbit liderul PSRM, Igor Dodon, în contextul ultimelor evenimente din țară, în cadrul emisiunii Moldova în direct la Moldova 1.

Foto: UNIMEDIA

„Primul - Maia Sandu coboară pe pământ și execută hotărârea CC, în cazul acesta i-aș sugera în urmatoarele ore să semneze decretul cu Mariana Durleșteanu, unu și cel mai bun pentru țară. Doi - Maia Sandu se împotrivește și atunci nu se întamplă nimic, nici referendum, nici anticipate, un guvern interimar până în 2023. Și scenariul trei, unu mai dificil, cu destabilizarea totală, cu proteste în masa și nu e clar la ce se va ajunge”, a menționat Dodon.

Dodon a menționat că astăzi reprezentanții fracțiunii PSRM au avut consultări cu toate fracțiunile din Parlament fără a oferi detalii de la discuții.

Întrebat dacă vor provoca socialiștii referendum pentru demiterea Maiei Sandu, Dodon a declarat că socialiștii nu au interes.

„Nu va fi nici referendum și nici anticipate. Anticipate teoretic pot fi, dacă noi o să avem dialog și dacă o să stabilizăm situația, cu un Guvern temporar și după aceasta vom merge la anticipate. Dar care este sensul să mergi la referendum? Să cheltui o sută și ceva de milioane de lei pentru referendum, pentru ca apoi să revii în situația în care ești acum? Oamenii o să zică, aveți ceva minte? Pe noi nu ne deranjează Maia Sandu, ci interesele cetățenilor. Noi nu avem interes de referendum”, a spus Igor Dodon.

Între timp, Maia Sandu a anunțat că oamenii vor decide viitorul țării, în cadrul alegerilor anticipate sau în cadrul unui referendum de demitere a președintelui pentru refuzul de a desemna un candidat la funcția de prim-ministru.

CC a declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu privind desemnarea, repetată, a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.


Pub