Cât costă să-ți personalizezi lucrurile

Lucruri personalizate. Informatii detaliate si informative despre costuri

Într-o lume unde individualitatea este apreciată din ce în ce mai mult, tot mai mulți din noi recurg la personalizarea obiectelor care ne înconjoară. Fie că vrei să faci cuiva un cadou mai special sau ai nevoie de câteva obiecte de merchandising pentru brandul tău personal, noi îți propunem să vezi cât bani trebuie să scoți din buzunar pentru imprimarea logo-urilor sau cuvintelor. 

Unul dintre cele mai răspândite obiecte personalizate pe care poți să le observi la birou sau acasă sunt cănile, necesare și utile chiar. Pe site-urile magazinelor specializate în personalizarea obiectelor, o cană cu o inscripție sau un desen ales de tine costă de obicei o sută de lei. Cele termosensibile sunt mai scumpe, în jur de 140-150 de lei.

Un tricou personalizat te poate costa de la 200 lei până la 250 de lei. Dar aici trebuie de subliniat că prețul final va depinde de calitatea produsului. De exemplu, un tricou simplu pentru bărbați îl poți cumpăra de la magazinele specializate cu 80 de lei, 150 sau 200 de lei, în funcție de calitatea acestuia. Personalizarea acestora pornește de 50 de lei, care de obicei presupune o inscripție cu textul dorit. Și asta doar în cazul în care vrei să imprimi ceva doar în partea din față a acestuia.

Personalizarea unei șepci, de asemenea, te va costa cel puțin 50 de lei. Deci, o șapcă care costă în jur de de 80 de lei cu imprimată cu textul simplu, ales de tine, te va costa în jur de 130 de lei.

Hanoracele cu glugă costă cel mai scump. Aici imprimarea pornește de la 70 de lei, pentru un text nu prea complicat. Pe site-urile magazinelor specializate acestea pornesc de 310 de lei în sus. Deci, imprimat cu textul tău va costa cel puțin 380 de lei. Un hanorac cu textul multicolor și cu dimensiuni mari ale literelor va costa în jur de 400-500 de lei.

În final, mai menționăm că prețul final va depinde și de numărul de unități pe care îl vei comanda: la un număr mai mare de piese comandate unitatea comercială este dispusă să facă reduceri. De asemenea, mai menționăm că reprezentanții magazinelor specializate ne recomandă că articolele de îmbrăcăminte personalizate să fie spălate la o temperatură nu mai mare de 30°C, întoarse pe dos. Articolele albe cu imprimeuri sunt supuse unei decolorări treptate, astfel încât cu cât este mai delicată spălarea, cu atât se va păstra mai bine imprimeul. Toate hainele cu imprimeu trebuie să fie călcate pe dos. Imprimeul nu trebuie călcat la temperaturi ridicate. Cât privește cănile, pentru a le curăța trebuie folosiți doar detergenți lichizi. Obiectele nu degradează la expunerea la temperaturi ridicate (de exemplu se poate introduce în cuptorul cu microunde) sau la interacțiuni mecanice. De asemenea, cana rezistă la mașina de spălat vase.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.