05:56:29 19.04.2024
Stiri

Cât rezistă noul coronavirus pe diverse țesături. Cercetătorii au identificat materialul pe care Covid-19 supraviețuiește mult timp

Actualitate 24.02.2021 17:59 Vizualizări1327 Autor: Ziarul National
Cât rezistă noul coronavirus pe diverse țesături. Cercetătorii au identificat materialul pe care Covid-19 supraviețuiește mult timp


Viruși similari cu tulpina care determină apariția noului coronavirus pot rezista pe țesăturile uzate până la trei zile, potrivit oamenilor de știință de la De Montfort University (DMU) din Leicester.

Potrivit Daily Mail, un studiu realizat de cercetătorii de la De Montfort University (DMU) din Leicester a arătat că viruși similari cu tulpina care determină apariția noului coronavirus pot rezista pe țesături până la trei zile.

Conform acestora, materialul pe care rezistă noul coronavirus până la trei zile și de pe care se poate și transmite este poliesterul. De asemenea, experții au stabilit că virusul a rezista 24 de ore pe bumbac sută la sută, în timp ce pe policoton, acesta a supraviețuit doar șase ore.

De asemenea, dr. Katie Laird, care a condus acest studiu, a atras atenția asupra faptului că unele materiale, între care și cele folosite pentru confecționarea uniformelor cadrelor medicale, prezintă un risc de transmitere a viruslui.

”Descoperirile noastre arată că trei dintre cele mai utilizate materiale textile în domeniul sănătății prezintă un risc de transmitere a virusului. Dacă asistenții medicali și lucrătorii din domeniul sănătății își iau uniformele acasă, ar putea lăsa urme ale virusului pe alte suprafețe”, a spus dr. Laird, care ste șefa grupului universitar de cercetarea bolilor infecțioase din cadrul DMU.

Totodată, experții semnalează faptul că pentru a elimina virușii este musai ca țesăturile să fie spălate cu detergent, la temperaturi de peste 67 de grade Celsius.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md