Cât costă o invitație pe Clubhouse în Moldova? Pe site-urile de anunțuri, au apărut mai multe oferte, deși poți să te înregistrezi gratuit

GettyImages_1231054164.0
Foto: https://www.vox.com/

Clubhouse, rețeaua de socializare specializată în conferințe și comunicare audio, și-a triplat numărul de utilizatori în ultimele patru săptămâni. Pe 1 februarie, Clubhouse avea 3,5 instalări la nivel global. Până astăzi, numărul celor care au descărcat aplicația aproape că s-a triplat, ajungând la 10 milioane de utilizatori.

Pe lângă faptul că este o aplicație în trend, în care utilizatorii comunică liber pe diferite teme, aceasta a deschis un nou canal de lucru pentru „afaceriștii” de pe piața neagră. Deoarece, metoda de înregistrare în aplicație este pe bază de invitații, care ulterior îți permite accesul la funcții, utilizatorii deja înregistrați nu ezită să scoată un profit de pe urma acestora.

Mai multe informații despre Clubhouse vedeți aici: aplicația potrivită pentru cei care insistă să aibă camera oprită. Ce este Clubhouse și cum poate schimba obiceiurile noastre pe social media.

La fel ca alte fenomene, această nouă metodă de „business” pare să fi început în China. Aplicația Clubhouse a reușit să le aducă chinezilor o evadare din comunism și să le ofere o șansă rară la libera exprimare. Astfel, le-a permis utilizatorilor să poarte discuții pe diferite teme blocate în Orient, cum ar fi democrația. În ajutorul de a oferi invitații, s-au implicat site-urile de comerț electronic. Xianyu sau Taobao sunt puținele dintre platforme care scoteau invitațiile în vânzare. Acestea valorau între 150 și 400 de yuani, echivalentul a 23-60 de dolari americani. Cu toate acestea, succesul aplicației a durat până la începutul lunii februarie, când Clubhouse a fost blocat pe teritoriul Chinei, menționează The Guardian.

Fenomenul, relansat de către conversația dintre Elon Musk și Mark Zuckerberg, s-a răspândit rapid și în țara noastră. Astfel, nici moldovenii nu par a fi mai puțin ingenioși. Au fost observate mai multe anunțuri în care invitațiile pentru Clubhouse sunt scoase la vânzare. Prețul diferă în funcție de „vânzător”, așa că ele variază între 100 și 400 de lei.

Clubhouse este o rețea socială audio lansată în primăvara anului 2020 de Paul Davidson și Rohan Seth, antreprenori din Silicon Valley. Dacă anul trecut, pe când avea câteva mii de utilizatori, aplicația era valorată la 100 de milioane de dolari. Acum, când numărul utilizatorilor a crescut, Clubhouse este valorat la peste 1 miliard de dolari.

Cum poți deveni membru fără a plăti ceva?

Actualmente, aplicația poate fi accesată doar de utilizatorii de iPhone și sunt doar două moduri prin care îți poți face un cont: să fii invitat de cineva care are deja un cont sau să te înscrii pe lista de așteptare până când cineva din aplicație te acceptă înăuntru. Un membru nou poate, la rândul său, invita încă alți doi membri. Pare o abordare elitistă și deja multe voci au clasificat aplicația ca fiind exclusivistă.

Cu toate acestea, există o explicație pentru abordarea actuală. Până la acest moment, fondatorii au ținut aplicația la loc cât mai ferit de mase. Aceștia spun în postările lor de pe blogul aplicației că își doresc să construiască comunitatea de utilizatori încet, dar sigur și că investesc mult timp și resurse în ajustarea termenilor și condițiilor pentru a elimina orice risc de promovare a discursurilor de ură sau rasiste, dar și pentru a crea o experiență cât mai sigură și plăcută pentru membri.

Întrucât multe celebrități, printre care Elon Musk și Mark Zuckerberg, au deja conturi și au găzduit discuții pe Clubhouse, la sfârșitul lunii ianuarie, în aplicație erau deja înregistrate două milioane de membri. Prin urmare, fondatorii spun că scopul lor pentru anul 2021 este să facă aplicația cât mai accesibilă pentru mai mulți oameni, iar asta înseamnă că lucrează în primul rând la versiunea Android a aplicației, dar și la întărirea serverelor pentru putea găzdui un număr și mai mare de oameni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente