(video) Noul VW Touareg este expus mucegaiului? Iată ce a păţit un client, dealerul fiind obligat să ia maşina înapoi

Proprietarul unui Volkswagen Touareg de ultimă generaţie, care a prins mucegai, va primi 7.3 milioane de ruble drept compensație pentru mașina cu probleme. O astfel de hotărâre a fost pronunțată de curând de Curtea de Apel din Celiabinsk, Federaţia Rusă, scrie 74.ru.

https://www.youtube.com/watch?v=FIcmYx2VnUs

Un locuitor al oraşului Miass a cumpărat SUV-ul german în vara anului 2018 cu 5.05 milioane de ruble (circa 56.000 de euro). Bucuria achiziției însă a fost una de scurtă durată, de îndată ce proprietarul mașinii a observat acumularea de umiditate în portbagaj. Un miros neplăcut a apărut după ce maşina a fost folosită de câteva ori pe timp de ploaie şi după ce a fost dusă la spălătorie.

Clientul a contactat în mod repetat dealerul de la care a procurat maşina, dar lucrările efectuate nu au rezolvat problema. După câteva luni, părţi din interior au început deja să se acopere cu mucegai vizibil, motiv pentru care copilul proprietarului, aflat în mașină, de câteva ori i-a spus tutorelui său că se sufocă.

În plus, în urma aşa-ziselor reparaţii s-au depistat intervenții necalitative: acoperișul a fost dezasamblat, s-au rupt suprafeţe din trim și au apărut pete uleioase pe ele, s-au stricat elementele de susţinere a corpurilor de iluminat de pe plafon şi sistemul de rabatare a scaunelor spate, s-a rupt şi plasa din portbagaj, etc.

În octombrie 2019, proprietarul mașinii a depus o cerere scrisă la dealer, cerând rezilierea contractului de vânzare-cumpărare și returnarea banilor plătiți pentru mașină. Pentru că nu a primit răspuns s-a adresat în instanţa de judecată.

Examinările terţe desemnate de instanță au arătat că microflora este periculoasă pentru sănătate și problema este ireparabilă. Lucrările de demontare a părţilor mașinii pentru dezinfectare au fost estimate de experți la 3.15 milioane de ruble, adică reparația a fost considerată inutilă din punct de vedere economic.

Cauza apariţiei apei în interiorul maşinii a fost furtunul de scurgere care nu era conectat la una din găurile de drenaj din zona acoperișului panoramic (astfel apa curgea în nișă roții de rezervă). Dealerul ar fi trebuit să observe problema, să o elimine și atunci ar fi fost posibil să se evite formarea de mucegai în cabină, ceea ce deja nu se mai poate face.

Drept urmare, instanța din Celiabinsk la care s-a adresat iniţial şi mai nou Curtea de Apel locală, au recunoscut pretențiile bărbatului ca fiind legale. Dealerul a fost obligat să achite integral costul maşinii şi s-a mai ales cu o amendă pentru nerespectarea cerințelor consumatorilor – în total achitând 7.3 milioane de ruble (81.100 de euro, cu taxele de stat incluse). Mașina în sine a fost returnată dealerului.

Vezi şi:

https://autoblog.md/rusia-instanta-a-obligat-mercedes-benz-sa-i-achite-unui-proprietar-de-maybach-circa-750000-euro-partile-s-au-judecat-sase-ani/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/