(video) Impresionant! Vezi cum pe străzile din San Francisco s-a transportat o casă veche de 139 de ani

Un eveniment de-a dreptul inedit s-a întâmplat acum câteva ore, duminică, pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii. Sute de oameni au fost martorii mutării din loc a unei case cu două etaje, făcute în stil victorian, care a stat în ultimii 139 de ani pe strada Franklin din oraşul San Francisco.

Casa a fost mutată cu cea mai mare grijă, iar pentru asta s-a făcut uz de o remorcă imensă. Necesitatea mutării a venit în urma cererii de eliberare a spaţiului scump pentru o nouă construcție.

https://www.youtube.com/watch?v=UKNNAkfP_Xw&feature=emb_title
https://www.youtube.com/watch?v=wvW6qDv19tA

Clădirea a fost ridicată mai întâi pe cricuri, apoi o platformă cu roți a fost adusă sub ea, după care aceasta a fost conectată la un cap tractor.

Pentru a preveni deteriorarea casei în timpul transportului a fost necesară nu numai păstrarea unui regim de viteză stabilit fix (sub 2 km/h), ci şi să se taie toate ramurile tuturor copacilor care se aflau de-a lungul traseului. Mai mult, s-au eliminat temporar chiar şi indicatoare rutiere.

Dar cel mai interesant este că a fost nevoie de doi ani de zile pentru a planifica şi pune în practică tot procesul! Costul mutării s-a ridicat la 400.000 de dolari.

Motivul mutării casei este că terenul pe care îl ocupa era mai scump decât clădirea în sine. Cu toate acestea, a fost imposibil de demolat pur și simplu deoarece are o valoare istorică imensă. În viitor, în locul de unde a fost luată va apărea un complex rezidențial cu opt etaje şi cu 48 de apartamente.

Iar pentru a obține suficient spațiu pentru noua amplasare, casa vecină a trebuit mutată cu peste patru metri.

Vezi neapărat şi:

https://autoblog.md/video-shanghai-o-cladire-veche-de-85-de-ani-si-grea-de-7600-tone-a-fost-mutata-prin-picioare-care-faceau-pasi/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/