Mazda a urcat pentru prima dată în fruntea topului Consumer Reports privind cele mai fiabile mărci auto

Revista americană Consumer Reports a făcut publică o nouă ediţie a clasamentului anual al mărcilor care fac cele mai bune vehicule. Buletinul din acest an a cunoscut o remaniere semnificativă, deoarece unele mărci au obţinut poziţii mai superioare, în timp ce altele au coborât mai multe.

Mișcările mari pot fi atribuite de obicei schimbărilor în fiabilitatea prezisă pentru modele individuale din gama unei mărci. Fiabilitatea propriu-zisă s-a putut determina prin sondaje în care posesorilor de maşini li s-a solicitat să comunice problemele pe care le-au experimentat cu vehiculele lor.

Top cinci mărci auto este compus din Mazda, BMW, Subaru, Porsche şi Honda. Pentru Mazda este pentru prima oară când ajunge în fruntea acestui clasament, urcând cu trei poziţii comparativ cu ediţia clasamentului de anul trecut!

Honda, Chrysler şi Buick sunt trei mărci care au înregistrat cea mai mare creştere – cu tocmai 10 poziţii – în mare parte datorită îmbunătățirilor incrementale ale liniilor lor de produse și ale mișcării descendente a rivalilor. La coadă s-au poziţionat Genesis şi Lincoln.

Clasamentul a fost compilat analizându-se scorul general pentru fiecare model, luând în considerare performanța testelor rutiere (peste 50 de evaluări la diverse capitole), fiabilitatea estimată (probleme raportate de abonaţii CR la 17 capitole), predicţiile privind satisfacția proprietarului (în aceleaşi sondaje oamenii sunt întrebaţi dacă ar cumpăra din nou acelaşi vehicul dacă li s-ar oferi şansa) și siguranța (o evaluare a rezultatelor testelor de impact).

Iar Green Choices reflectă câte vehicule testate de la o marcă au câștigat distincţia “Alegere Verde” pentru că se numără printre cele mai curate și cu cel mai mic consum. Media tuturor acestor categorii menționate reprezintă şi scorul final din tabelul ataşat.

Mărcile care se ridică la vârful clasamentului tind să aibă cele mai consistente performanțe în toată gama lor de produse. Cu toate acestea, Consumer Reports menţionează că este important să cercetați modelele individuale atunci când faceți cumpărături, deoarece fiecare marcă are o gamă de performanțe anumită a produsului/produselor.

În America de Nord, Mazda a reuşit să vândă în 2020 un număr de 279.076 de vehicule (+0.2% comparativ cu 2019). Lider incontestabil rămâne modelul CX-5 cu 146.420 de exemplare realizate, urmat de CX-30 cu 38.064 unităţi, Mazda3 cu 33.608 unităţi, CX-9 cu 27.638 unităţi şi Mazda6 cu 16.204 maşini. Modelele CX-3 şi MX-5 şi-au găsit câte 8.335 şi 8.807 proprietari respectiv.

Vezi şi:

https://autoblog.md/mazda-a-trecut-de-lexus-si-toyota-in-topul-celor-mai-fiabile-automobile-in-opinia-consumatorilor/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/