Socialiștii insistă pe candidatura Marianei Durleșteanu

Ilie Gulca
24/02/2021

PSRM va insista în continuare pe candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Această decizie a socialiștilor a fost anunțată după ce președinta Maia Sandu a declarat că nu va accepta candidatura propusă de socialiști și va merge până la capăt pentru a declanșa alegerile anticipate, chiar cu riscul de a fi demisă prin organizarea unui referendum.

„În calitate de fracțiune, pledăm în continuare pentru candidatura Marianei Durleșteanu, care a fost înaintată perfect constituțional”, menționează site-ul PSRM, citându-l pe Corneliu Furculiță, liderul fracțiunii socialiștilor.

El a mai spus că, în zilele ce urmează, se va convoca conducerea partidului pentru a decide pașii următori. „Vom analiza ceea ce a prevăzut Curtea Constituțională în partea motivațională, toate prevederile juridice, și vom proceda în strictă conformitate cu aceste prevederi. Repetăm, PSRM și fracțiunea PSRM în Parlament nu vor permite nimănui în această țară să încalce prevederile constituționale”, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță.

Curtea Constituțională a declarat marți neconstituțional decretul președintei Maia Sandu din 11 februarie prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat la funcția de premier. Magistrații Înaltei Curți au decis că fracțiunile parlamentare și președintele Republicii Moldova trebuie să recurgă la noi consultări pentru înaintarea unui candidat la șefia Guvernului.

Ilie Gulca
24/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii