Numărul crescut de cazurile grave de COVID-19 obligă autoritățile să majoreze capacitatea spitalelor  

Ilie Gulca
24/02/2021

Numărul pacienților cu COVID-19 în stare gravă și foarte gravă este în creștere. Aflarea la tratament în cadrul instituțiilor medicale spitalicești este mai îndelungată, ceea ce sporește presiunea asupra sistemului medical. Ca rezultat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienții cu COVID-19 în mai multe spitale municipale și raionale.

Astfel, în urma identificării spațiilor disponibile, va fi suplinit numărul de paturi la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile cu încă 25 de paturi, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, cu 30 de paturi, Centrul COVID-19 Chișinău, cu alte 80 de paturi și circa 20 de paturi vor fi amenajate în Spitalul Raional Ialoveni, cât și în Spitalul Raional Criuleni.

Ministerul subliniază importanța respectării de fiecare dintre noi a măsurilor de sănătate publică. „Dând dovadă de responsabilitate, putem ajuta sistemul medical și medicii să facă față situației în continuare și să lupte pentru salvarea de vieți. Aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor din jur.”

Ilie Gulca
24/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii