fbpx

foto | Ucraina a început imunizarea anti-COVID. Cine a fost prima persoană vaccinată

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în Ucraina. Prima persoană care a primit vaccinul a un felcer din regiunea Cherkasy.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit UNIAN, despre primul vaccin administrat, dar și despre startul campaniei de imunnizare a fost anunțat în cadrul unui briefing de presă, ținute de către președintele administrației regionale de stat Cherkasy, Alexander Skichko. De asemena, informația a fost însoțită și de o fotografie cu primul ucrainean vaccinat, încărcată pe Facebook.

„Avem deja primul medic vaccinat – Gorenko Evgeny Vasilyevich, un felcer care lucrează în departamentul COVID. Este medic de câteva generații, tatăl său lucrează ca medic din anii 90, iar aceasta este de fapt o dinastie de cadre medicale”, a spus Skichko.

Первым прививку от коронавируса получил врач-реаниматолог Евгений Горенко / фото facebook.com/AleksandrSkichko

Skichko a mai menționat că în jurul orei 12:00, pe 24 februarie, regiunea a primit 16.000 de doze de vaccin AstraZeneca furnizate pentru prima etapă de vaccinare. Potrivit acestuia, lotul de vaccin a ajuns la depozitul central, unde va fi depozitat.

„Astăzi am prevăzut că 100 de lucrători medicali din regiunea Cherkasy vor fi vaccinați, iar aceste 100 de doze vor fi livrate la punctul de vaccinare – astăzi este spitalul regional Cherkasy”, a adăugat el, menționând că medicamentul este depozitat și transportat în în conformitate cu toate reglementările Ministerului Sănătății.

Potrivit lui Skichko, în timpul primei etape de vaccinare, primii 7000 de lucrători medicali din regiunea Cherkasy vor fi vaccinați.

Citește și: Vine vaccinul! România aprobă expedierea primelor doze Republicii Moldova: Vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button