fbpx

Nu asculți ofițerii, ești arestat sau amendat! Putin obligă prin lege protestatarii să se supună forțelor de ordine

Liderul de la Kremlin a semnat o lege care obligă manifestanții să se supună forțelor de ordine. Dacă nu vor asculta ofițerii, aceștia riscă să fie amendați, să fie arestați sau nevoiți să lucreze în folosul comunității.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protestatarii vor trebui să se supună polițiștilor, angajaților Serviciului Federal de Securitate, ofițerilor care asigură paza de stat, serviciilor care se ocupă de migrație, gardienilor naționali și militarilor.

Amenzile pentru persoanele fizice vor ajunge la 20.000 de ruble (peste 4000 de lei), relatează agenția Ria Novosti. Alternativă acestei pedepse va fi arestul pentru 15 zile sau cel mult 120 de muncă neremunerată în folosul comunității.

Totodată, legea prevede că oamenii care nu au dreptul să finanțeze protestele, însă vor dona pentru manifestații, vor fi amendați. Persoanele fizice implicate în asemenea acțiuni riscă sancțiuni de până la 15.000 de ruble (circa 3500 de lei), cele juridice – până la 100.000 (aproximativ 23.000 de lei), iar angajații cu funcții publice – cel mult 30.000 (peste 7000 de lei).

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button