fbpx

Parlamentul israelian dă undă verde identificării persoanelor nevaccinate. Legea care stârnește îngrijorarea populației

Parlamentul israelian a votat o lege care permite identificarea persoanelor care nu s-au vaccinat contra COVID-19. Măsura trezește îngrijorări în ceea ce privește respectarea vieții private a cetățenilor care refuză imunizarea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reglementării, ministerele Educației și Afacerilor Sociale vor avea acces la nume, adrese și numerele de telefon ale persoanelor cărora nu li s-a administrat medicamentul. Măsura va fi valabilă trei luni sau până când pandemia va fi eradicată.

Autoritățile își propun să încurajeze astfel oamenii să se imunizeze, adresându-se lor personal, conform Digi24, cu referire la AFP. Pe de altă parte, celor care nu și-au administrat un preparat contra COVID-19 sau nu au anticorpi și se interzice deocamdată să accesul în anumite locuri, de exemplu centre comerciale sau restaurante.

Anterior, autoritățile israeliene anunțau despre implementarea unui document numit Green Pass. Acesta li se oferă persoanelor care au suportat recent boala sau celor care au beneficiat de două doze de vaccin. În ac elași timp, dacă se va depista că o persoană a falsificat actul, aceasta riscă să fie arestată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button