fbpx

video | De la „a început vaccinarea” până la „presa manipulează”. Gafa lui Cavcaliuc și explicațiile care au urmat

Gheroghe Cavcaliuc a declarat la un post de televiziune din România că „a început vaccinarea” contra COVID-19 în Republica Moldova. Politicianul a vorbit despre faptul că sunt multe decese și a mulțumit autorităților de peste Prut pentru ajutorul pe care ni l-au oferit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Emisiunea a fost difuzată pe 18 februarie, iar moderatorul l-a întrebat pe Cavcaliuc dacă a început imunizarea în Republica Moldova. Acesta a răspuns afirmativ și a relatat că a văzut la știri că procesul a demarat, iar primii sunt imunizați „probabil cei din sistemul medical”.

„S-a început vaccinarea acum ceva timp. Am văzut la știri că s-a început vaccinarea. Probabil merge în domeniul medical. Sunt cei care sunt cei care sunt cei mai expuși și trebuie să avem grijă de ei, pentru că ce ne facem fără medici. Urmează să vedem cum va merge și vaccinarea întregii populații”, declara Cavcaliuc.

Secvența video a fost preluată de presă și a devenit virală. Mai mulți internauți au glumit pe seama subiectului și l-au criticat pe Gheorghe Cavcaliuc pentru gafa făcută.

Pe 24 februarie, în studioul emisiunii „Dreptul la Replică”, difuzat de știri.md, liderul PACE a precizat că s-a referit la faptul că în Republica Moldova se pregătește procesul de vaccinare, iar presa ar fi manipulat subiectul. Potrivit lui, a fost tăiată secvența în care el spune că în Moldova urmează să ajungă vaccinul promis de Klaus Iohannis.

„A fost interpretat greșit mesajul meu (…). M-am referit la faptul, fac o concretizare, că cunosc foarte bine situația din domeniul medical și știu că au fost pregătite cele trei cicluri de vaccinare a societății noastre. (…) M-am referit în acea emisiune la faptul că statul a pregătit deja locurile, modalitatea, procedurile și listele de vaccinare”, a afirmat Cavcaliuc.

Precizăm că, Republica Moldova așteaptă preparatele oferite prin intermediul organizațiilor și programelor internaționale. Acestea urmau să ajungă în țara noastră la mijlocul lui februarie, însă termenul a fost prelungit din mai multe motive ce țin inclusiv de furnizori.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button