/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

În cinci spitale din țară numărul de paturi va fi suplinit, după ce s-au majorat cazurile noi de COVID-19

missing
24 februarie 2021, ora 21:43

În cinci spitale din țară numărul de paturi va fi suplinit, în contextul situației epidemiologice nefavorabile și a creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19.

Ministerul Sănătății anunță că a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienții cu virusul COVID-19 la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile cu încă 25 de locuri, la Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime” cu încă 30 paturi, la Centrul COVID-19 Chișinău cu încă 80 de paturi. Circa 20 paturi vor fi organizate în Spitalul Raional Ialoveni, cât și în Spitalul Raional Criuleni.

„Totodată, menționăm că numărul pacienților cu COVID-19 în stare gravă și foarte gravă este în creștere, iar aflarea la tratament în cadrul instituțiilor medicale spitalicești este mai îndelungată, ceea ce sporește presiunea asupra sistemului medical”, se arată într-un comunicat al Minimetrului Sănătății.

Autoritățile îndeamnă oamenii să respecte măsurile de protecție:

– Purtați masca de protecție

– Păstrați distanța fizică de minim 1 m între persoane

– Evitați aglomerațiile

– Spălați-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectați-le

– Stați acasă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram