Straciuc, despre ce a discutat două ore cu Usatîi: Mi-a sugerat să termin cu live-urile și să-i transmit lui Cavcaliuc că-i pare rău că l-a numit urât

Liderul organizației Partidului Acasă Construim Europa de la Bălți, Nelu Straciuc confirmă că a fost două ore la discuții cu Renato Usatîi, în biroul acestuia din cadrul Primăriei. Acesta a fost obligat să renunțe la telefon, iar Usatîi i-ar fi sugerat, în cadrul discuțiilor să renunțe la live-urile de pe Facebook în care îi critică activitatea de edil al orașului. „M-a informat că SIS va porni o cauză penală pe PACE, pentru că am inițiat programul „Knijka” și m-a rugat să-i transmit domnului Cavcaliuc că-i pare rău că l-a numit urât la emisiune”, a declarat Nelu Straciuc, pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Da, incidentul a avut loc în incinta Primăriei Bălți. M-au bruscat paznicii, mi-au dat peste mână și mi-a căzut telefonul, mi-au îngrădit accesul în Primărie.

La un moment dat, a venit domnul primar cu viceprimarul, acesta din urmă m-a înjosit cu cuvinte necenzurate. Am intrat în birou și mi-au interzis sa iau telefonul cu mine. Acolo, mai mult de două ore, Usatîi mi s-a jeluit de situația social -politică din Bălți.

Mi-a dat de înțeles sa nu mai fac live-uri despre ilegalitățile și dezastrul din oraș, totodată m-a informat că SIS va porni o cauză penală pe PACE, pentru că am lansat programul „Knijka” și m-a rugat să-i transmit domnului Cavcaliuc că-i pare rău că la numit urât la emisiune”, a declarat Straciuc pentru UNIMEDIA.

Asta după ce ieri surse din cadrul primăriei Bălți au comunicat pentru UNIMEDIA că Straciuc a fost ținut, după un live de la Primărie, două ore în biroul lui Renato Usatîi, fiind, cel mai probabil, supus presiunilor.

Renato Usatîi nu a comentat deocamdată aceste afirmații. Acesta participă la ședința consiliului municipal Bălți și nu a răspuns la apel.

Anterior, Usatîi l-a numit cu cuvinte necenzurate pe Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, chiar în emisie directă, la un post de televiziune. Cavcaliuc a declarat atunci că Usatîi și-a ieșit din fire, întrucât se teme că va fi dezvăluită o taină pe care o cunoaște fostul adjunct al Inspectoratului General de Poliție. La ce anume se referă, liderul PACE refuză să spună.


Pub