Un ucrainean copleșit de „dorul arzător” față de o moldoveancă a încercat să treacă ilegal frontiera

Polițiștii de frontieră din Tudora au reținut persoana în timp ce traversa clandestin hotarul moldo-ucrainean. Motivul din cauza căreia a recurs la acest gest a fost că autoritățile din Ucraina nu i-au permis trecerea frontierei de stat, iar dorul „arzător” de concubina moldoveancă l-a motivat pe tânăr să încalce legislația frontalieră.

Foto: bordergov.md

Astăzi, în jurul orei 02:00, dispeceratul Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 a fost alertat de către grănicerii ucraineni precum că a fost văzută o persoană la linia de frontieră comună. Operativ, grupa de intervenție s-a deplasat în regiune, mai exact pe direcția localităților Palanca – Udobnoe, unde au și reținut un bărbat. Aproximativ 500 de metri de la semnul de frontieră, persoana a reușit să înainteze spre interiorul țării. La fața locului, polițiștii de frontieră au legitimat un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 28 de ani, cu viza de domiciliu în orașul Izmail.

În declarații, tânărul a precizat că a încercat anterior legal să intre în Republica Moldova, însă fără succes, fiindu-I de fiecare dată refuzată autorizarea trecerii frontierei din partea ucraineană. În cele din urmă și-a propus pe căi ilegale să ajungă în Moldova, la concubină, locuitoare a satului Palanca.

În prezent, cetățeanul ucrainean este reținut și plasat în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Căușeni. Pe numele acestuia polițiștii de frontieră au inițiat cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, conform art.362 (al.1) CP al RM.


Pub