Detalii noi în cazul copilului de doi anișori, care a ars de viu: Mama acestuia era plecată la magazin și rămăsese în grija fratelui de 11 ani

Detalii noi despre tragedia de la Drochia, unde un copil de doi ani a decedat, după ce locuința a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit Eugeniei Molceanov, ofițera de poliție a IP Drochia, mama copilului era plecată la magazin, iar acesta a rămas în grija fratelui mai mare de 11 ani.

Foto: UNIMEDIA

Oamenii legii au fost alertați în jurul orei 15:17, prin intermediul serviciul 112, precum că în satul Gribova, în preajma primăriei s-a incendiat o gospodărie.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că în casa incendiată locuia o femeie de 31 de ani, împreună cu doi copii minori, ambii băieți, de 11 și respectiv 2 ani.

În jurul orei 14:00, mama copiilor a mers la magazin pentru a procura produse alimentare, iar peste jumătate de oră a fost telefonată de către vecini care i-au comunicat că locuința a fost cuprinsă de flăcări.

Din discuția cu martorii, polițiștii au stabilit că copii au rămas singuri acasă, iar băiatul de 11 ani a deschis gura sobei de unde a căzut un cărbune aprins. Ca urmare, acesta s-a speriat și a fugit la vecini după ajutor, însă copilul de 2 ani a rămas în casa cuprinsă de flacări.

Medicii sosiți la fața locului doar au putut constata decesul minorului.

La moment se întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor pe cazul dat, la fel va fi pornit un proces penal conform art. 274 CPP RM.


Pub