Corneliu Furculiță: PSRM va insista pe candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru

PSRM va insista în continuare pe candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la Moldova în Direct de la postul public de televiziune.

Foto: UNIMEDIA

Deputatul a declarat că fracțiunea PSRM va discuta în continuare candidatura Marianei Durleșeanu cu fracțiunile parlamentare, după decizia de astăzi a Curții Constituționale.

„În calitate de fracțiune pledăm în continuare pentru candidatura Marianei Durleșteanu, care a fost înaintată perfect constituțional”, a declarat Furculiță.

Deputatul a mai spus că, în zilele ce urmează, se va convoca conducerea partidului pentru a decide pașii următori.

„Vom analiza ceea ce a prevăzut CC în partea motivațională, toate prevederile juridice, și vom proceda în strictă conformitate cu aceste prevederi. Repetăm, PSRM și fracțiunea PSRM în Parlament nu vor permite nimănui în această țară să încalce prevederile constituționale”, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM.

Între timp, Maia Sandu a anunțat că oamenii vor decide viitorul țării, în cadrul alegerilor anticipate sau în cadrul unui referendum de demitere a președintelui pentru refuzul de a desemna un candidat la funcția de prim-ministru.

CC a declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu privind desemnarea, repetată, a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.

Guvernul Gavrilița 1 a acumulat zero voturi în ședița din 11 februarie 2021. În timp ce premierul desemnat își prezenta programul la tribuna centrală, liderul PSRM , Igor Dodon anunța o nouă candidatură la funcția de premier. Pentru Mariana Durleșteanu au semnat 54 de deputați din PSRM, Pentru Moldova și independenți, care au și anunțat în plen că au creat o majoritate parlamentară în acest sens.

În același timp, Platforma DA a anunțat că îl vrea pe Andrei Năstase desemnat la funcția de premier, pentru a „nu permite învestirea unui Guvern de stânga”.

Președinta Maia Sandu a convocat consultări cu fracțiunile parlamentare, petru care a fost criticată că ar fi fost „formale și superficiale”, iar la final a anunțat că o desemnează din nou pe Natalia Gavrilița, întrucât „are dubii privind unele semnături ale unor deputați ce au fost depuse pentru o altă candidatură”. Asta chiar dacă o decizie a Curții Constituționale stabilește că președintele țării este obligat să înainteze la funcția de premier candidatul pentru care au semnat cel puțin 51 de deputați.


Pub