Actualitate

Soţia lui El Chapo a fost arestată în SUA pentru trafic de droguri

Emma Coronel Aispuro, soţia lui Joaquín „El Chapo” Guzmán, care execută în prezent o condamnare pe viaţă la New York pentru trafic de droguri şi spălare de bani, a fost arestată în SUA, fiind suspectată de trafic de droguri, au anunţat autorităţile americane, citate de BBC.

Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 31 de ani, a fost reţinută pe Aeroportul Internaţional Dulles (Washington DC).

Guzmán, în vârstă de 63 de ani, este fostul şef al cartelului Sinaloa, despre care oficialii spun că a fost cel mai mare furnizor de droguri în SUA.

Procesul său din 2019 a venit cu dezvăluiri şocante despre viaţa sa, de la droguri şi violuri până la uciderea cu sânge rece a foştilor membri ai cartelului sau a rivalilor.

Coronel Aispuro urmează să se prezinte în faţa unei instanţe din DC prin videoconferinţă, a declarat departamentul de justiţie al SUA.

Pe lângă faptul că se confruntă cu acuzaţii de trafic de droguri, ea mai este acuzată că a conspirat pentru a-şi ajuta soţul să scape din închisoare, din Mexic, în 2015.

Coronel Aispuro are dublă cetăţenie SUA-Mexic. A participat zilnic la procesul soţului ei din New York, dar i-a în rămas loială, spunând la sfârşitul procesului: „Nu-l cunosc pe soţul meu ca persoana pe care încearcă să-l prezinte, ci mai degrabă îl admir ca fiinţa umană pe care am cunoscut-o şi cea cu care m-am căsătorit.”

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *