15:47:30 18.04.2024
Stiri

Igor Dodon știe DECIZIA Curții Constituționale? „Interesant ce vor zice așa-numitele forte politice proeuropene și tot felul de experți, dacă CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a președintelui”

Actualitate 23.02.2021 08:00 Vizualizări1990 Autor: Ziarul National


Igor Dodon știe DECIZIA Curții Constituționale? „Interesant ce vor zice așa-numitele forte politice proeuropene și tot felul de experți, dacă CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a președintelui”

Ex-președintele Igor Dodon, care vara trecută spunea că nu va desemna niciodată un premier propus de o majoritate formată din traseiști, consideră că succesorul său, Maia Sandu, își depășește atribuțiile.

„Colegii mei, specialiști în domeniul juridic, mi-au transmis că membrii Comisiei de la Veneția de câteva ori s-a expus foarte clar asupra rolului președintelui R. Moldova în deblocarea crizei politice prin dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Concluzia ferma este: „Dizolvarea Parlamentului în cazul când deputații sunt gata să voteze un guvern și adâncirea crizei constituționale sau crearea unei noi crize poate fi chiar considerată o violare a obligațiilor constituționale a președintelui ca putere neutră”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram.

În același context, Dodon spune că vrea să vadă reacția partidelor proeuropene, atunci când Curtea Constituțională va declara constituțional decretul Maiei Sandu privind desemnarea, repetată, a Nataliei Gavrilița în calitate de premier.

„Interesant ce vor zice așa-numitele forte politice proeuropene și tot felul de experți dacă CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a doamnei președinte. Sau când este convenabil tot ce spun europenii e sfânt și nu se discuta, iar când nu este convenabil se poate de nu atras atenție la poziția fermă a partenerilor de dezvoltare”, a conchis Dodon.

De menționat că magistrații CC urmează mâine, 23 februarie, să dea un verdict dacă decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița este constituțional, în condițiile în care PSRM - Partidul „ȘOR” au creat o majoritate parlamentară în susținerea candidatului Mariana Durleșteanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md