14:51:19 18.04.2024
Stiri

Ultimatum de la Facebook: Iată ce se întâmplă dacă nu accepți noile setări de confidențialitate WhatsApp

Actualitate 23.02.2021 14:59 Vizualizări2199 Autor: Ziarul National
Ultimatum de la Facebook: Iată ce se întâmplă dacă nu accepți noile setări de confidențialitate WhatsApp


Acceptarea noii politici de confidențialitate, care permite accesarea de către Facebook a datelor colectate despre utilizatorii WhatsApp, tocmai a primit un nou termen limită.

Facebook deține platforma de mesagerie WhatsApp încă din anul 2014 și este oarecum normal ca practicile de business să prevadă și o modalitate de obține profit de pe urma investiției inițiale de 19 miliarde de dolari. Problema este că WhatsApp este un serviciu care și-a clădit notorietatea tocmai pe promisiunea securității de invidiat și protejarea intimității utilizatorilor săi, înainte de toate.

Între timp, compania lui Mark Zuckerberg a decis să exploateze succesul WhatsApp obligând utilizatorii să consimtă pentru cedarea datelor colectate în urma folosirii aplicației de mobil direct către Facebook. Cei nu-și dau acordul pentru aceste practici nu vor mai putea folosi WhatsApp, urmau să piardă accesul la serviciile platformei de mesagerie începând cu data de 8 februarie 2021. În urma scandalului iscat, Facebook a lăsat această condiție „în aer”, dar fără a accepta în mod formal nicio concesie, scrie go4it.ro.

WhatsApp

Acum că valul inițial de nemulțumire s-a mai dus, Facebook revine la planul inițial comunicând un nou termen-limită, fixat pentru data de 15 mai. Mai departe, utilizatorii WhatsApp care nu capitulează acceptând noile condiții de utilizare impuse de Facebook nu vor mai putea trimite sau iniția apeluri de voce pe WhatsApp.

Potrivit WhatsApp, utilizatorii nu sunt de acord cu noul set de termeni și condiții până pe 15 mai vor întâmpina următoarea situație: „Pentru o perioadă scurtă de timp, acești utilizatori vor putea primi apeluri și notificări, dar nu vor putea citi sau trimite mesaje din aplicație. ”

Intervalul menționat este de câteva săptămâni, rămânând de văzut ce se va întâmpla cu conturile acestora. Probabil că Facebook va trata conturile „neconforme” ca fiind inactive, acestea riscând să fie șterse de pe platformă după expirarea unei perioade de grație de 120 zile.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md