Primele declarații ale Maiei Sandu vizavi de decizia CC: „La anticipate sau la referendum. Oamenii vor decide soarta țării”

56080258_101-920×518
Foto: dw.com

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu primele declarații după decizia Curții Constituționale (CC) din 23 februarie prin care a fost declarată neconstituțională Decizia de numire repetată a Nataliei Gavriliță pentru funcția de premier. Aceasta a menționat că situația este similară ca în 2015-2016, când Plahotniuc a acaparat puterea totală în stat.

„Am luat cunoștință de decizia CC, într-o situație de normalitate poate ar fi de înțeles, doar ca astăzi nu suntem, nu avem o situație de normalitate, seamănă foarte mult cu situația din 2015-2016, atunci când Plahotniuc și-a numit propriul guvern și a capturat statul Republica Moldova.

Toți cei care au declarat că țara are nevoie de alegeri anticipate, astăzi ne spun că e nevoie de guvern temporar ca să salveze țara – eu nu îi cred. Dacă voiau ar fi alocat bani în bugetul de stat pentru procurarea vaccinului. PSRM și ȘOR au mințit fermierii, n-au alocat bani pentru procurarea vaccinului COVID-19, dar au aprobat diferite legi pentru bugetul 2021 în detrimentul cetățenilor acestei țări.

Cum să cred că o asemenea majoritate parlamentară le vrea binele oamenilor? Așa zisa lor majoritate nu are nimic în comun cu interesul cetățenilor și a țarii. În acest parlament nu există 51 de deputați care să susțină lupta împotriva corupției. Ei nu vor să se înfăptuiască justiția, iar dezoligarhizarea țării trebuie să înceapă acum, în parlament.

Alegerile anticipate sunt unica ieșire din situație. Un milion de oameni care m-au votat în această funcție vor și merită să trăiască într-un stat funcțional. Iar deputații care nu sunt prinși în mrejele clanurilor mafiote le cer curaj să meargă în alegerile parlamentare anticipate.

La anticipate sau la referendum. Oamenii vor decide soarta țării”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că astăzi, 23 februarie, Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțional Decretul președintei Maia Sandu prin care a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente