Știe Musk ce face… Tesla a câștigat mai mult pe creșterea Bitcoin decât pe vânzările de automobile

Elon Musk a dovedit nu o singură dată că știe ce face, indiferent că vorbim despre strategia de dezvoltare Tesla sau misiunile SpaceX. O altă dovadă în acest sens ține de anunțul Tesla potrivit căruia compania americană a investit în jur de 1.5 miliarde de dolari SUA în Bitcoin.

Anunțul a fost făcut în ianuarie și inclusiv datorită acestuia, dar și altor companii mari care au investit în această criptovalută, prețul unui Bitcoin a crescut considerabil. Prin urmare, dacă la data de 31 ianuarie Tesla avea aceeași cantitate de Bitcoin-uri, atunci compania lui Elon Musk ar fi câștigat pe monedele virtuale mai mulți bani decât a făcut-o pe vânzarea de automobile pe parcursul întregului an 2020.

Această afirmație a fost valabilă până în data de 22 februarie 2021 atunci când prețul unui Bitcoin a ajuns la 55.000 de dolari. Astfel, două zile în urmă Tesla ar fi avut un profit de 930 mln dolari SUA de pe urma Bitcoin-ului, pe când în 2020 profitul companiei de pe urma vânzărilor de mașini a fost de 721 mln dolari SUA.

Dar cum am mai zis, aceste cifre au fost valabile două zile în urmă. La momentul publicării acestui articol, prețul unui Bitcoin a ajuns la 47.800 dolari SUA, reușind să cadă cu aproape 8.000 de dolari în doar câteva ore. Chiar și așa, Tesla este pe profit cu decizia de a cumpăra criptovalută Bitcoin, din momentul în care atunci când a făcut achiziția un Bitcoin costa în jur de 35.000 de dolari SUA.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/