(foto) Toyota i-a dat o mașină nouă medicului care a salvat oameni, fiind însuşi implicat în carambolul din Texas

Divizia americană Toyota Motor îi va oferi un automobil nou unui paramedic care a salvat în mod voluntar oameni în urma accidentului care a avut loc în Texas pe 11 februarie şi a implicat peste 130 de mașini. El însuşi se numără printre cei care au avut de suferit în el, rămând în viaţă, însă fără al său FJ Cruiser.

https://autoblog.md/video-accident-grav-pe-o-autostrada-din-texas-cu-sase-morti-si-implicarea-a-peste-130-de-masini-vezi-momente-de-impact/

În acea dimineață Trey McDaniel se deplasa către locul de muncă, după cum o făcea de obicei. Aproape toate traseele din Texas au fost acoperite pe neașteptate cu gheaţă. Deoarece șoferii locali nu îşi schimbă anvelopele cu unele de iarnă, pentru că local rar se întâmplă să cadă zăpadă, au început să se producă accidente pe autostrada în cauză.

Într-un interviu pentru NBC, medicul a spus că nu a observat imediat gheața, dar a simțit că mașina nu a încetinit deloc când a apăsat pedala de frână. Astfel, McDaniel a fost implicat involuntar într-un carambol masiv despre care scris presa de la nivel internaţional. Șase persoane şi-au pierdut viaţa atunci, iar peste 60 au fost rănite.

Al său FJ Cruiser s-a transformat într-o grămadă de metal şi nu mai poate fi reparat, însă datorită structurii robuste a cadrului vehiculului, şoferul nu a fost grav rănit. Din contra, reuşind să iasă din automobil cu forţele proprii a mers imediat la alte victime pentru a le acorda primul ajutor până la sosirea salvatorilor.

O zi mai târziu, Trey McDaniel a postat imagini cu al său FJ Cruiser pe Reddit. “Acest SUV Toyota mi-a salvat viața”, a scris el. Mesajul a atras rapid multă atenție, iar câteva zile mai târziu printre comentarii a apărut unul de pe contul oficial al Toyota USA.

“Ne bucurăm că sunteți în siguranță și suntem inspirați că ați ales să îi ajutați pe ceilalți în nevoie. Suntem încântați să vă avem în familia Toyota. Așadar, nu vă faceți griji cu privire la înlocuirea mașinii – ar fi onoare pentru noi să vă cumpărăm una nouă!”

Toyota FJ Cruiser nu mai este de vânzare în SUA (deși SUV-ul este încă livrat în Orientul Mijlociu). Comentariul companiei nu specifică ce model va fi oferit în schimb, însă The Drive a solicitat un comentariu la acest subiect de la Toyota USA. Ei au răspuns că i-au oferit medicului să aleagă dintre mai multe mașini şi el s-a oprit la un 4Runner TRD Pro.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/