(foto) Premieră: Noul Citroën ë-Berlingo – fratele lui Peugeot e-Rifter şi Opel Combo-e Life

Inventator al vehiculului recreațional în anul 1996, Citroën a reușit să dezvolte o comunitate extrem de atașată de personalitatea, modularitatea și caracterul practic al MPV-ului Berlingo. Dimensiunile exterioare compacte și interiorul spațios sunt un atu major pentru clienții ce necesită mai mult spațiu.

Versiunea electrică a MPV-ului Berlingo este un răspuns modern la provocările de mediu și se adresează clienților ce iubesc natura, conștienți de amprenta lor asupra mediului și care doresc un cost de utilizare controlat. ë-Berlingo este o soluție ce oferă funcționalitate, plăcere și relaxare la bord, alături de cea mai bună tehnologie electrică.

Caracteristici cheie:

  • Este făcut pe acceaşi platformă cu Peugeot e-Rifter şi Opel Combo-e Life.
  • Vehiculul oferă un cuplu motor disponibil încă de la pornire, fără schimbări de trepte de viteză. Trenul de rulare electric nu generează vibrații și nici zgomot.
  • Pune la dispoziţie un confort de primă clasă la bord, cu scaune înalte, un sistem de direcție fluid și o rază de bracaj de 10.8 metri.
  • Oferă un motor 100% electric de 100 kW (136 CP)/260 Nm, pentru a atinge viteza maximă de 135 km/h indiferent de modul de rulare ales. Cu noul sistem ë-Toggle de control al cutiei de viteze poți selecta 3 moduri de rulare:
    • Normal – 80 kW/210 Nm: optim pentru utilizarea de zi cu zi,
    • Eco – 60 kW/180 Nm: pentru autonomie extinsă și un condus fluid,
    • Power – 100 kW/260 Nm: pentru performanțe îmbunătățite la transportul de sarcini grele.
  • MPV-ul permite accesul în zonele cu trafic reglementat din orașe și este echipat cu o baterie litiu-ion de 50 kWh ce oferă o autonomie de până la 280 km în ciclu WLTP. Bateria are o garanție de 8 ani sau 160 000 km (pentru 70% din capacitatea de încărcarea a acesteia la sfârșitul garanției).
  • Pentru o autonomie optimizată, trenul de rulare recuperează energia în fazele de frânare și decelerare. Pentru a recupera energia, este suficient să activezi butonul “B” de pe consola centrală.
  • Bateria este amplasată sub scaune și podea, fără ca spațiul interior să fie afectat. Stochează și furnizează energia necesară pentru funcționarea motorului electric, încălzire și pentru aerul condiționat. Nivelul de încărcare a bateriei este afișat pe instrumentarul de bord printr-un indicator și o lumină de avertizare.

Sunt disponibile trei soluții de încărcare. Bateria poate fi încărcată peste noapte la o priză de tip Green’up, pentru ca a doua zi să poți porni la drum în deplină relaxare:

  • Încărcarea la domiciliu, la locul de muncă sau într-o parcare necesită un cablu Mod 2 (dotare standard în Franța). Acest mod de încărcare este compatibil cu o priză standard de 8A sau o priză de mare putere de 16A, pentru o încărcare completă în mai puțin de 15 ore.
  • Încărcarea privată sau la o stație publică necesită instalarea unui Wallbox cu o putere cuprinsă între 3.7 kW și 22 kW și un cablu Mod 3 (opțional). Încărcarea completă se realizează în 7.5 ore (Wallbox monofazat de 7.4 kW) sau în 5 ore (Wallbox trifazat de 11 kW).
  • Încărcarea ultra-rapidă la o stație publică de până la 100 kW, cu cablu Mod 4 integrat. O baterie de 50 kWh se reîncarcă 80% în 30 de minute. ë-Berlingo se află la cel mai bun nivel din segment în ceea ce privește timpul de reîncărcare accelerată.

Modelul mai oferă un cost de utilizare controlat. Fără schimburi de ulei, filtre de aer, filtre pentru combustibil sau ulei pentru cutia de viteze, întreținerea este cu 30% mai puțin costisitoare decât a unei versiuni termice. ë-Berlingo consumă în medie 18 kWh la 100 km, pentru un cost de doar trei euro!

Mai propune funcții de programare a încărcării, pentru a consuma energie electrică în orele cu tarif scăzut și de precondiționare termică, ce permite setarea temperaturii în habitaclu pe perioada încărcării, pentru ca bateria să nu se consume în primii kilometri parcurși.

Grație aplicației My Citroën, poți gestiona de la distanță precondiționarea termică a habitaclului și încărcarea bateriei, poți accesa informații privind nivelul de încărcare a bateriei și autonomia autovehiculului și poți programa încărcarea folosind un smartphone, o tabletă sau direct de pe ecranul tactil al vehiculului, prin intermediul navigației conectate, în meniul “Energie”. Această operațiune este posibilă pentru încărcarea domestică (Mod 2) sau accelerată (Mod 3) și poate fi modificată în orice moment.

  • La exterior, ë-Berlingo se distinge prin monograma “ë” amplasată pe grila cu chevroane noi și în fața numelui, pe hayon, ce simbolizează apartenența la universul electric. Nuanța “Anodised Blue”, specifică versiunii electrice se află pe bara de protecție și pe Airbump-urile laterale. Soclul de încărcare înlocuiește trapa de carburant.
  • La interior, totul a fost gândit pentru a simplifica utilizarea maşinii electrice. Pe consola centrală, un sistem ë-Toggle controlează cutia de viteze grație funcțiilor Park, Rear, Neutral, Drive și Break. Un comutator de selectare permite activarea celor 3 moduri de condus: Eco, Normal și Power.
  • Ecranul tactil de 8 inci include în meniul său funcția “Energie”, ce prezintă informații specifice precum: fluxul de energie (permite vizualizarea modului de funcționare a tehnologiei electrice în timp real, modul de conducere selectat, motorul electric și nivelul de încărcare a bateriei), statistici cu privire la consum și setările încărcării programate a bateriei sau precondiționării termice.
  • Noul Citroën ë-Berlingo este echipat şi cu instrumentar de bord digital cu ecran de 10 inci, configurabil (standard începând cu nivelul de echipare Feel) și head-up display, pentru o redare modernă și rapidă a informațiilor esențiale pentru condus.
  • Este disponibil în două versiuni de lungime (4.4 sau 4.75 m) ce pot găzdui până la şapte pasageri. MPV-ul păstrează spațiul la bord, cele trei scaune independente, pavilionul multifuncțional Modutop și luneta cu deschidere individuală.
  • Versiunea XL are o cabină spațioasă, cu un volum de până la 4.000 de litri și o lungime de încărcare de 3.05 m, împreună cu o cameră generoasă pentru picioare și un volum de încărcare de până la 2.126 litri.

Noul Citroen ë-Berlingo va ajunge în showroom-uri în a doua jumătate a anului 2021.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/