image
Sursa foto: AFP

Tanzania neagă existența Covid; Apelul de urgență al OMS după moartea mai multor oficiali guvernamentali

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un apel de urgență către Tanzania să înceapă raportarea cazurilor de covid, aceasta fiind una dintre puținele țări din lume care nu publică date despre cazurile înregistrate.

Ultima dată a făcut-o în luna mai, când au fost înregistrate aproximativ 500 de cazuri și 20 de decese. Luna următoare, președintele John Magufuli a declarat Tanzania „liberă de coronavirus”.

OMS se declară îngrijorată și ia în calcul posibilitatea ca Tanzania să ascundă evoluția unei epidemii. Apelul organizației vine după o serie de decese înregistrate în rândul oficialilor guvernamentali.

Vicepreședintele insulei semi-autonome Zanzibar din Tanzania, Seif Sharif Hamad, a murit miercuri, după ce anterior partidul său a anunțat că acesta s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Hamad a fost cel mai proeminent om politic din Tanzania care a recunoscut deschis că s-a infectat cu noul coonavirus.

Un alt oficial tanzanian, John Kijazi, a murit, de asemenea, miercuri, dar nu a fost comunicat nimic în legătură cu decesul său.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS a transmis, în cadrul unei conferințe, condoleanțe „fraților și surorilor din Tanzania”.

Chiar și în aceste condiții, președintele Magafuli neagă existența virusului și refuză să ia măsuri pentru reducerea răspândirii coronavirusului. Ministerul Sănătății din Tanzania a transmis la începutul acestei luni că nu există planuri cu privire la o campanie de vaccinare.

Totuși, șeful statului a părut să recunoască prezența coronavirusului în țară, când în discursul de la funeraliile lui John Kijazi a spus că „Tanzania a învins coronavirusul anul trecut și o va face și anul acesta”, scrie stiripesurse.ro. Ulterior, a încurajat cetățenii să poarte măști de protecție ca să prevină infectarea, însă numai din cele produse local, pentru că cele de import „nu sunt sigure”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: