image
Sursa foto: Profimedia

Ambasada SUA din Bagdad, vizată de tiruri cu rachetă: Este al treilea atac într-o săptămână asupra forțelor americane

Ambasada Statelor Unite din Bagdad, aflată în Zona Verde, un perimetru bine securizat din capitala irakiană, a fost vizată luni de un tir cu rachete, acesta fiind al treilea atac în decurs de o săptămână care vizează prezența americană în Irak, relatează ABC News.

În Zona Verde se află ambasadele, dar și sediul Guvernului irakian.

Armata irakiană a transmis într-un comunicat că nu sunt victime, ci doar pagube materiale „minore”, inclusiv un vehicul avariat. Una dintre rachete a căzut în perimetrul vast al complexului unde se află Ambasada SUA.

Marțea trecută, un contractor care lucra pentru forțele coaliției conduse de SUA în Irak a fost ucis și câțiva civili au fost răniți într-un atac cu rachete care a avut loc în apropiere de aeroportul internațional din Erbil. Sâmbătă, un alt tir cu rachete a vizat baza aeriană Balad din provincia Salahaddin, rănind un angajat irakian al unei companii americane care se ocupă de întreţinerea avioanelor de luptă multirol F-16.

Ambasada americană din Irak a fost destul de frecvent ținta atacurilor cu rachetă în timpul administrației Trump, mai ales după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, la Bagdad, de către forțele SUA, la începutul anului trecut. Atacurile au încetat un timp, mai ales în săptămânile care au precedat preluarea puterii de către administrația Biden, dar au fost reluate în ultima vreme.

Armata irakiană spune că în spatele acestor atacuri stau „grupări rebele”, iar Washingtonul consideră că este vorba despre miliții pro-iraniene.

Noutăţile partenerilor

comentarii: