Mariana Durleșteanu, despre „democrația mimată și propaganda partidului ce a învins la prezidențiale”: Este, sper, ultimul mesaj cu substanță politică

Mariana Durleșteanu, candidata propusă de majoritatea parlamentară PSRM/Pentru Moldova la funcția de prim-ministru declară că „nu va capitula în fața unor provocări josnice, unor minciuni, unor insinuări”. „Miturile despre „o Mariană rea”, „demonizarea” este o tehnică învechită din arsenalul propagandistic. Totul va fi bine!”, a scris Durleșteanu pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook

„Discuțiile actuale despre o posibilă înaintare a mea la funcția de prim-ministru mi-au determinat o profundă decepție, dar și o stare de incertitudine vizavi de gradul scăzut de toleranță față de cei care gândesc alfel sau visează altceva. O tulpină nouă de virus de ură și discriminare planează în sfera politicului de la Chișinău: „Cine nu-i cu noi, este împotriva noastră!”.

Eu văd o democrație mimată, o mostră de populism, emanată și impusă tuturor de către partidul care a câștigat - susținut de alte formațiuni de centru-dreapta - alegerile prezidențiale. Tocmai de asta unii actori politici deja reamintesc că la aprinderea „torței victoriei”, în noiembrie 2020, au contribuit și ei. Învingătorii, însă, preferă să nu partajeze victoria cu alții.

Nu sunt „păpușă”, așa cum mă taxează oponenții mei, care, de fapt, nici nu mă cunosc. Pentru asta nu am nici „caracterul” respectiv, nici educație proastă, nici ipocrizie suficientă. Sunt ferm determinată, capabilă să iau decizii de una singură, în caz de necesitate, dar și să lucrez în echipă, sunt formată profesional după model pro-occidental (dacă tot îmi impută unii că „voi sta cu urechea spre Moscova”), am suficientă școală, experiență și cumsecădenie să conduc o echipă de oameni corecți, serioși, profesioniști, nu „trubaduri” politici, care cu sloganul manipulator „Așa vrea poporul”, doresc cu tot dinadinsul să controleze toată puterea în statul moldovenesc.

Nu voi capitula în față unor provocări josnice, unor minciuni, unor insinuări. Căci anume așa procedează politicienii certați cu morala. Este, sper, ultimul mesaj cu substanță politică. Eu nu sunt politician, eu sunt finansist/ă. Si dacă voi avea ocazia să contribui cu toată priceperea mea la scoaterea statului moldovenesc din stagnarea în lozinci electorale și declarații populiste, pentru a-l restarta pe calea dezvoltării și bunăstării cetățenilor, o voi face cu dăruire deplină.

Miturile despre „o Mariană rea”, „demonizarea” este o tehnică învechită din arsenalul propagandistic. Nici copiii mei nu mă mai recunosc din falsele „creionări” ce mi se fac pe facebook de către cei care excelează în politicianism. Sunteți suficient de inteligenți ca să nu vă lasați manipulați de propagandă politică. Haideți să facem lucruri frumoase. Pălăvrăgeala electorală să rămână activitatea celor care de nimic altceva nu mai sunt capabili. Totul va fi bine!”, a scris Durleșteanu pe pagina sa de Facebook.

FB / Sursa:Facebook

Ieri, Mariana Durleșteanu a anunțat că îl va da în judecată pe liderul PAS, Igor Grosu, după ce politicianul a declarat că aceasta „a reușit să obțină suportul a tot ce este mai compromis, mai tranzacționat, corupt și vândut din politica R. Moldova”. „Dl Grosu vă consideram un politician adult, nu „Pokemon”, acum ne vedem în instanță. Pentru ce jucați așa lucruri, cu ce sunteți mai bun ca mine? Deja totul este grețos, păcat ca am dat votul, nu justificați votul oferit. Tot acești oameni au votat Hibridul Guvernul Sandu”, a scris Durleșteanu.

Guvernul Gavrilița 1 a acumulat zero voturi în ședița din 11 februarie 2021. În timp ce premierul desemnat își prezenta programul la tribuna centrală, liderul PSRM , Igor Dodon anunța o nouă candidatură la funcția de premier. Pentru Mariana Durleșteanu au semnat 54 de deputați din PSRM, Pentru Moldova și independenți, care au și anunțat în plen că au creat o majoritate parlamentară în acest sens.

În același timp, Platforma DA a anunțat că îl vrea pe Andrei Năstase desemnat la funcția de premier, pentru a „nu permite învestirea unui Guvern de stânga”.

Președinta Maia Sandu a convocat consultări cu fracțiunile parlamentare, petru care a fost criticată că ar fi fost „formale și superficiale”, iar la final a anunțat că o desemnează din nou pe Natalia Gavrilița, întrucât „are dubii privind unele semnături ale unor deputați ce au fost depuse pentru o altă candidatură”. Asta chiar dacă o decizie a Curții Constituționale stabilește că președintele țării este obligat să înainteze la funcția de premier candidatul pentru care au semnat cel puțin 51 de deputați.

Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Pe 23 februarie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale de examinare în fond a sesizării nr. 30a/2021 depuse la Curte de dnii Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolscki, deputați în Parlamentul Republicii Moldova.


Pub