(doc) Fără microbuze în toată țara! Se suspendă și rutele municipale pentru protestul de mâine

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că la acțiunea de protest din 23 februarie 2021 au aderat și companiile de transport privat ce deservesc rutele municipale din Chișinău. Peste 1500 de vehicule de rută din țară nu vor activa.

Foto: UNIMEDIA

„Până la acest moment avem confirmarea privind sistarea activității de la operatorii de transport ce au incluse în autorizațiile lor mai mult de 1500 de unități de transport. Până la finele zilei de luni 22 februarie, preconizăm să avem confirmarea de la operatorii de transport ce dispun de peste 2500 unități de transport”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit unui comunicat emis de APOTA, această decizie vine ca reacție după ce CNESP a anunțat că vor fi aplicate amenzi dacă nu vor asigura respectarea măsurilor epidemiologice p 4.4. al Hotărârii nr. 45 CNESP.

La 20 februarie, CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate.

CNESP anunță că a luat această decizie după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției Covid-19 în unitățile de transport.

Atașat găsiți, lista rutelor municipale ce nu vor activa pe data de 23 februarie 2021.

Doc / Sursa:Cons.mun

Până la finele zilei de azi, lista ar putea fi completată cu încă câteva rute.


Pub