Amdaris lansează raportul de responsabilitate socială corporativă pentru 2020

Implicarea în comunitate reprezintă un factor important pentru compania Amdaris. De-a lungul anilor compania a sprijinit diferite acțiuni din Republica Moldova iar odată cu creșterea experienței a crescut și numărul acțiunilor sociale înfăptuite.

Foto: Amdaris

Începând cu anul 2019, Amdaris și-a dorit să facă o evidență a performanței non-financiare a companiei. Astfel a luat nastere raportul care reflectă implicarea în viața corporativă și socială. Responsabilitatea Socială Corporativă (RSC) este un aspect important în cadrul comunității noastre. RSC este mai mult decât filantropie, este un angajament moral pe care compania Amdaris și-l asumă prin a se implica activ în societate și a contribui la prosperitatea acesteia. Suntem datori să activăm în prezent în așa mod încât să avem grijă de viitoarele generații.

În 2020, compania și-a concentrat atenția și eforturile pe angajamentul continuu față de oferirea cunoștințelor acumulate de-a lungul timpului. Amdaris consideră că atunci când oamenii potriviți primesc informațiile potrivite, în momentul potrivit toți cei implicați au doar de câștigat. Aceste cunoștințe au ajutat compania să crească iar toate aceste informații doresc să le împărtășească cu comunitatea IT în care activează dar și cu profesioniștii de mâine.

Responsabilitatea Socială Corporativă / Sursa:Amdaris

„În această perioadă critică prin care trecem cu toții de la izbucnirea pandemiei, principiile noastre de activare sustenabilă ce au ca și direcții oamenii, planeta și profitul s-au amplificat și au devenit pilonii centrali ai strategiei noastre de RSC. Pandemia ne-a reaminitit că nicio afacere nu funcționează izolat și că angajamentul nostru față de CSR rămâne o parte vitală a afacerii noastre”, spun co-fondatorii companiei Amdaris, Vlad Nanu și Andy Rogers.

Responsabilitatea Socială Corporativă / Sursa:Amdaris

Strategia de responsabilitate socială a companiei Amdaris urmărește următoarele obiective:

• Să creeze o bază solidă pentru creștere și dezvoltare în comunitățile în care activează.

• Să fie o afacere profitabilă, de pe urma căreia să beneficieze societatea.

• Să investească timp, efort și bani în sprijinirea generației următoare de specialiști IT.

• Să construiască oportunități de carieră pe termen lung pentru angajații din comunitățile locale.

• Să aducă valoare în societate, ca urmare a succesului lor.

Câteva dintre cele mai importante acțiuni notate în acest raport sunt:

  • Activitati organizate pentru Amdarieni: programul de mentorat din cadrul planului de dezvoltare a carierei din Amdaris; evenimentul trimestrial “Tech&Wine” care adună angajații companiei pentru a discuta ultimele tendințe în domeniul tehnologic; alăturarea cauzei de prevenire a cancerului de sân prin oferirea screening-urilor mamare și consultare medicală gratuită femeilor din Amdaris.
  • Activitati organizate pentru comunitate: donări periodice de sânge pentru a oferi o a doua șansă la viață celor care au nevoie; Internship-ul de dezvoltare software care oferă posibilități de angajare în domeniul IT după absolvire; participarea în calitate de partener general la cea mai mare conferință IT din România – Codecamp și desigur continuarea parteneriatului durabil stabilit cu Universitatea Tehnică din Moldova prin donarea a trei cursuri online pentru platforma de e-learning a acestora; predarea cursurilor extracuriculare online pe Quality Assurance de către QA enginerii din cadrul Amdaris și începerea renovării uneia dintre cele mai mari aule din cadrul UTM-ului.

Pentru mai multe detalii puteți descărca raportul de responsabilitate social corporativă aici: https://amdaris.com/sustainability/

Responsabilitatea Socială Corporativă / Sursa:Amdaris


// console.log('no ads situation')