(doc) Cod roșu de Covid-19 la Ocnița: Cinci localități întră în carantină, școala trece în format online, piețele se închid, iar transportul urban se sistează

Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică Ocnița a luat decizia de a instaura Cod roșu de răspândire a infecției Covid-19, după ce mai mult de 300 de cazuri noi de Covid au fost înregistrate în luna februarie curent.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Deciziei CTESP Ocnița emisă astăzi, 22 februarie, carantina a fost instaurată în Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni și Sauca.

Totodată, instituțiile școlare și preșcolare își sistează activitatea, la fel ca și celelalte instituții publice din localități și piețe agricole sau comerciale, cu excepția farmaciilor, Centrelor de Sănătate sau a Oficiilor Medicilor de Familie și unităților comerciale alimentare, pentru o perioadă de 14 zile, 23 februarie – 9 martie.

Elevii din cele cinci localități care studiază la cele două licee din orașul Ocnița, „Mihail Sadoveanu” și „Georghe Biruitorul” își vor desfășura orele în regim online până pe 4 martie.

De asemenea, pe un termen de 14 zile își sistează activitatea Școala Sportivă, Casa de Creație, Școala de Arte și cercurile artistice ale copiilor de pe lângă Casa de Cultură din orașul Ocnița.

Mai mult de atât, piețele comerciale și agricole din orașele Ocnița și Otaci, dar și din toate localitățile raionului, la fel, vor fi închise până pe 9 martie, cu posibilitatea de prelungire a termenului, iar activitatea transportului urban de călători în orașul Ocnița rămâne sistată până la 4 martie.


Pub