Numărul troleibuzelor și autobuzelor va fi suplinit în contextul protestului anunțat de APOTA

Întreprinderile municipale: Î.M. „Regia transport electric Chișinău" și Î.M. „Parcul urban de autobuze" vor suplini marți, 23 februarie, curent, numărul de unități la linie, în special în orele de vârf, pentru a asigura cetățenii municipiului cu transport, în contextul protestului anunțat al operatorilor de transport privat, informează Primăria Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

În context, Primarul General, Ion Ceban, a chemat conducătorii de instituții publice și private (angajatorii) să dea dovadă de înțelegere față de angajații care vor întârzia marți la muncă din cauza protestului operatorilor privați.

Totodată, APL Chișinău apreciază gestul transportatorilor, care vor asigura mâine dimineață ieșirea la linie a microbuzelor de rută, pentru a transporta călătorii la locul de destinație.

Amintim că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că la acțiunea de protest din 23 februarie 2021 au aderat și companiile de transport privat ce deservesc rutele municipale din Chișinău. Peste 1500 de vehicule de rută din țară nu vor activa.

Potrivit unui comunicat emis de APOTA, această decizie vine ca reacție după ce CNESP a anunțat că vor fi aplicate amenzi dacă nu vor asigura respectarea măsurilor epidemiologice p 4.4. al Hotărârii nr. 45 CNESP.

La 20 februarie, CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate.

CNESP anunță că a luat această decizie după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției Covid-19 în unitățile de transport.


Pub