Principală  —  Video  —  Anchete   —   „Securitatea bancară” care te lasă…

„Securitatea bancară” care te lasă fără bani pe card

„M-au mințit și mi-au scos banii. În timp ce vorbeam cu ei pe Viber, ei mie îmi scoteau banii”. Este istoria lui Valeriu Chetrari, un bărbat din raionul Râșcani care a rămas fără opt mii de lei, bani pe care-i păstra pe cardul său bancar. A fost apelat pe Viber de un bărbat care s-a prezentat ca fiind angajat al unei bănci comerciale și l-a crezut, oferindu-i date. În situația lui Valeriu, în ultimul an și jumătate, au ajuns sute de persoane.

Schema criminală este simplă: o persoană cu voce calmă și binevoitoare apelează cetățenii sub pretextul să îi apere de o fraudă, câștigând în acest fel încrederea posesorului de card care îi dictează datele și codurile la telefon, astfel oferindu-le escrocilor posibilitatea să le sustragă mijloacele financiare de pe carduri.

Discuții cu așa-zișii angajați de la „securitatea bancară” au purtat și reporterii Ziarului de Gardă. În unele cazuri pretinșii angajați bancari au închis imediat telefonul când au aflat că nu deținem un card bancar la instituția pe care aceștia declarau că o reprezintă, iar într-un caz, după ce am informat interlocutorul că nu deținem card la banca din numele căreia acesta suna, reporterul a fost înjurat.

Varianta text a articolului: VIDEO/ „Securitatea bancară” care te lasă fără bani pe card