Principală  —  IMPORTANTE   —   O laborantă de la Institutul…

O laborantă de la Institutul Oncologic a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Mesajul transmis de colegi

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un lucrător medical din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de Eugenia Basistaia, laborantă în cadrul Institutului Oncologic. Informația a fost confirmată și de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„IMSP Institutul Oncologic anunță cu nespusă tristeţe și profundă îndurerare stingerea din viaţă a fostei noastre colege, doamna Eugenia Basistaia, laborant superior în cadrul secției Anatomie patologică și exprimă sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor, colegilor și apropiaților regretatei. Doamna Eugenia Basistaia a dedicat Institutului Oncologic 53 de ani, lucrînd la noi până în anul 2009 în calitate de laborant superior, iar până în luna martie a anului 2020, ca laborantă”, este mesajul transmis de foștii colegi.

Totodată, informația a fost confirmată și de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Până la ziua de azi, 87 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 crește îngrijorător pe teritoriul R. Moldova. Alte 655 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 22 februarie.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 177 407.

În total, 162 595 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, 3799 de persoane au decedat.