Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Cetățenii din suburbiile Chișinăului interesați de proiectele ce vor fi realizate în localitatea lor, cu finanțare din bugetul municipal

   1992

Primăria municipiului Chișinău informează că cetățenii din suburbiile capitalei participă activ pe platforma online https://suburbii.chisinau.md/, ce are drept scop colectarea părerilor, referitor la investițiile care urmează să fie făcute în orașele, comunele și satele lor.

Astfel, la doar două zile de la lansare, pe site-ul destinat suburbiilor capitalei, s-au înregistrat sute de voturi pentru proiectele pe care și le-ar dori oamenii să fie implementate în localități, cu suportul Primăriei municipiului Chișinău.

În topul preferințelor cetățenilor sunt: „Transport spre Chișinău (tur-retur) - 35.07%”, „Apeduct/Canalizare - 30.71%”, „Drum de acces spre suburbii - 21.04%”, „Reparații în școli/grădinițe - 4.35%”.

În context, edilul capitalei, Ion Ceban, a menționat că în baza voturilor exprimate, pe prim plan, locuitorii din suburbii optează pentru asigurarea stabilă cu transport public din localitate (tur–retur) spre Chişinău. „Astfel, APL Chișinău este obligată să ţină cont de doleanţele oamenilor şi să soluționeze această problemă, reieșind din faptul că majoritatea locuitorilor din suburbii şi membrii familiilor acestora vin zilnic la şcoală sau la muncă în capitală”, a conchis primarul general.

 

Municipalitatea îndemnă locuitorii suburbiilor să fie în continuare activi şi să voteze pe platforma https://suburbii.chisinau.md/ până pe 7 martie, curent.