19:22:27 16.04.2024
Stiri

O nouă secție de terapie intensivă, construită într-un spital din Chișinău: Autoritățile locale au alocat șase milioane de lei

Actualitate 22.02.2021 10:42 Vizualizări1042 Autor: Ziarul National
O nouă secție de terapie intensivă, construită într-un spital din Chișinău: Autoritățile locale au alocat șase milioane de lei


O nouă secție de terapie intensivă, cu o capacitate de 14 locuri, este amenajată în prezent în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” și urmează a fi funcțională începând cu luna aprilie curent.

Primăria municipiului Chișinău a alocat 6 milioane de lei pentru lucrări de reparație capitală în viitoarea secție de terapie intensivă.

Necesitatea creării acestei unităţi pentru sistemul medical municipal a apărut odată cu debutul pandemiei COVID-19, când instituţia medicală, pe lângă serviciile pe care le acordă pacienţilor pe diferite profiluri, mai tratează şi 250 de pacienţi cu coronavirus.

Potrivit directorului SCM „Sfânta Treime”, Oleg Crudu, până la intrarea în pandemie, spitalul dispunea de 18 locuri de terapie intensivă. Acum sunt 54 de paturi, inclusiv o parte din aceste sunt în spații adaptate.

„Secția nouă prevede și dotarea cu utilaj medical, astfel că pe parcursul anului 2020, cu susținerea municipalității, a Ministerului Sănătății și a partenerilor noștri, marea majoritate a utilajului se află pe teritoriul spitalului și chiar funcționează”, a precizat Oleg Crudu.

Pentru echipamentul şi dispozitivele medicale (monitoare, ventilatoare, maşini de anestezie, paturi multifuncţionale etc.), dintre care o parte a fost deja achiziționat, au fost alocate surse financiare din partea Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi a partenerilor externi, în valoare de peste 10 milioane de lei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md