05:01:53 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Caz ȘOCANT la Durlești! O femeie moartă se descompune la balcon, pentru că familiei nu i se eliberează certificat de deces: „Reiese că în Republica Moldova trebuie să mori de luni până vineri”

Actualitate 22.02.2021 10:59 Vizualizări1509 Autor: Ziarul National
VIDEO // Caz ȘOCANT la Durlești! O femeie moartă se descompune la balcon, pentru că familiei nu i se eliberează certificat de deces: „Reiese că în Republica Moldova trebuie să mori de luni până vineri”


O familie din Durlești nu-și poate plânge creștinește ruda care a decedat și este nevoită să țină trupul nensuflețit la balcon, „cu ferestrele deschise”, pentru că „se descompune”. Persoana decedată nu poate fi dusă nicăieri, pentru că autoritățile arată cu degetul una la alta și nu eliberează familiei certificat de deces.

Cazul a fost făcut public de către Marcel, fiul femeii decedate, într-o intervenție pe pagina „Democrația Acasă”.

Bărbatul spune că mama lui a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică și a fost descoperită dimineața de către tatăl său și fratele care locuiesc împreună într-un apartament de pe str. Gribov din Durlești, suburbie a Chișinăului.

Bărbații au chemat medicii și poliția, dar nimeni nu a vrut să le elibereze act de deces.

„Au spus că nu s-a constatat moarte violentă și că nu pot să elibereze act, că s-a schimbat legea de o săptămână, că nu știu ce, că nu e de competența lor și că medicul de familie trebuie să ne dea acest act. Medicul de familie ne spune că poliția trebuie să elibereze actul. Reiese că în Republica Moldova trebuie să mori de luni până vineri... Ni s-a spus că luni dimineață să ne adresăm iarăși la medicul de familie, care trebuie să caute în nu știu ce bază de date”, povestește Marcel.

Bărbatul spune plângând că nu poate să-și îmbălsămeze mama, din care a început „să curgă totul, că se descompune” la balcon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md