17:43:24 20.04.2024
Stiri

FOTO // La inițiativa deputatului Gheorghe Brașovschi, Partidul „ȘOR” a inaugurat iluminatul stradal la Mândreștii Noi

Actualitate 22.02.2021 12:08 Vizualizări1274 Autor: Ziarul National
FOTO // La inițiativa deputatului Gheorghe Brașovschi, Partidul „ȘOR” a inaugurat iluminatul stradal la Mândreștii Noi


Satul Mândreștii Noi, raionul Sângerei, are acum un sistem de iluminare stradală modern, fapt ce le va îmbunătăți substanțial viața localnicilor care erau nevoiți să meargă cu frica în sân când se lăsa noaptea. Acest proiect a fost implementat de Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova”, la inițiativa deputatului Gheorghe Brașovschi, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

Potrivit sursei citate, de la mic, la mare, sătenii s-au adunat în centrul satului, bucuroși să vadă cum se aprinde lumina de la stâlpii stradali. La evenimentul festiv de aprindere a luminilor au participat și reprezentanții administrației locale și raionale, deputați ai Partidului „ȘOR” și cei ai Platformei „Pentru Moldova”.

Mai exact, proiectul de la Mândreștii Noi presupune instalarea unei rețele electrice cu o lungime de opt kilometri și peste 260 de corpuri de iluminat. De asemenea, au fost modernizate trei transformatoare electrice. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a avut o intervenție în direct, prin internet, le-a transmis oamenilor că formațiunea pe care o conduce își respectă și își va respecta angajamentele făcute în fața oamenilor și că proiectele bune pentru oameni vor continua.

„Domnul deputat Brașovschi a venit cu ideea implementării proiectului în satul dvs. El a fost primar la Sângerei, iar eu la Orhei, așa că noi cunoaștem bine că pentru oameni sunt importante lucrurile care le ușurează viața. Mulți dintre colegii noștri din Parlament, aleși pe circumscripții, au uitat, din păcate, că și-au luat niște angajamente în fața oamenilor. Însă acolo unde sunt cei din Partidul „ȘOR” sau „Pentru Moldova” lucrurile se schimbă”, a menționat Șor.

De asemenea, deputatul ales pe circumscripția nr.12, Gheorghe Brașovschi, care a exercitat în trecut trei mandate de primar al orașului Sângerei, a dat asigurări că va insista să se aprindă luminile pe străzile din toate localitățile din raion. „Împreună cu echipa lui Ilan Șor și cu colegii din Platforma „Pentru Moldova” am reușit să implementăm primul proiect de anvergură din raionul Sângerei. Este primul pas spre asigurarea întregului raion cu iluminat stradal și sunt sigur că acest proiect va demara în curând”, a declarat Brașovschi.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, vicepreședinte al Partidului „ȘOR” a menționat că proiectele de dezvoltare lansate la inițiativa lui Ilan Șor iau amploare în toată țara. „Probabil, zilnic, participăm la evenimente de acest gen. Noi suntem în contact permanent cu cetățenii, pe când oponenții noștri vin la voi doar în campaniile electorale. Noi venim la dvs. ca să vă dăm, nu ca să vă luăm ceva în schimb”, a spus Vitiuc.

„Aici, la Mândreștii Noi, aprindem nu doar iluminatul stradal, ci și o speranță în inimile locuitorilor raionului. Vom face tot posibilul ca toate proiectele din orașul și raionul Orhei, unde aproape toți primarii sunt de la Partidul „ȘOR”, să fie implementate și în raionul Sângerei”, a spus deputatul Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”.

Totodată, deputatul „Pentru Moldova”, Grigore Repeșciuc, a declarat că, în prezent, în raionul Orhei aproape toate satele au asemenea sisteme de iluminat stradal și drumuri bune. Iar în curând proiecte similare vor fi realizate în toată țara.

La implementarea proiectului de iluminare stradală din satul Mândreștii Noi a avut o contribuție semnificativă și primarul comunei Bilicenii Noi, Veaceslav Sanduleac, care a apreciat sprijinul oferit, astfel încât localitatea sa să iasă din beznă. „A fost un proiect dorit și așteptat de cetățenii din localitatea noastră, motiv pentru care vă mulțumim pentru sprijin”, a spus primarul Veaceslav Sanduleac.

„Acesta e un eveniment nu doar frumos, ci și luminos. Vă mulțumim pentru realizarea acestui proiect necesar. E o bucurie realizată de echipele Partidului „ȘOR” și Platformei „Pentru Moldova. Sunt deschis pentru colaborare cu toate formațiunile politice care vor să facă ceva bun pentru cetățeni”, a afirmat Grigore Corcodel, președintele raionului Sângerei.

Partidul „ȘOR” și-a asumat angajamentul să aducă lumină pe străzi în peste 100 de state. Anul trecut, în zeci de localități din toate regiunile țării au fost implementate asemenea proiecte. Iluminatul în raionul Orhei este pe ultima sută de metri, unde 74 de sate vor avea lumină pe străzi, conchide sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md