08:42:58 19.04.2024
Stiri

Un deputat și-a ASCUNS averea, iar directorul de la „Moldsilva” a fost prins cu „interese”

Actualitate 22.02.2021 12:14 Vizualizări1574 Autor: Ziarul National
Un deputat și-a ASCUNS averea, iar directorul de la „Moldsilva” a fost prins cu „interese”


Un deputat din R. Moldova și-a ascuns averea, este verdictul Inspectoratului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate după un control al bunurilor și veniturilor reale ale legislatorului.

Inspectorii de integritate mai anunță că au întocmit, săptămâna trecută, un act de constatare și în privința unui funcționar cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a încălcat regimul juridic al declarării averii, iar directorul întreprinderii „Moldsilva” a fost prins cu un conflict de interese nedaclarat și nesoluționat, la fel ca cinci aleși locali din raionul Leova și UTA Găgăuzia. Totodată, alți doi alești locali din Nisporeni și din Florești s-au aflat în incompatibilitate de funcție.

Pe parcursul săptămânii trecute, un adjunct al procurorului șef din Procuratura Ștefan Vodă, un ex-șef al IGP și directorul unei întreprinderi municipale s-au ales cu sancțiuni contravenționale pentru depunerea tardivă și nedepunerea declarațiilor de avere și insterese personale.

ANI mai anunță că, în aceeași perioadă, inspectorii de integritate au inițiat cinci controale pentru regimul juridic al conflictelor de interese și un control pentru incompatibilitate de funcție. În aceste verificări sunt vizați șeful unei întreprinderi municipale din Leova, un primar din suburbia municipiului Chișinău, doi aleși locali din raioanele Călărași și Dubăsari și șeful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul.

Două cauze contravenționale au fost pornite pentru încălcarea prevederilor regimului juridic al conflictelor de interese și nedepunerea declarației de avere și interese personale de către doi aleși locali din raioanele Basarabeasca și Leova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md