fbpx

Peste 20 de ambulanțe au fost repartizate astăzi în 16 substații de asistență medicală urgentă din Republica Moldova

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească anunță că 16 substații de asistență medicală urgentă din Republica Moldova au primit astăzi ambulanțe noi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Instituția mai precizează că 21 de autosanitare de tip B au fost repartizate pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi a avut loc repartizarea celei de a doua tranșă a ambulanțelor din cele 168 de unități de transport sanitar, care urmează să ajungă în Republica Moldova până la sfârșitul anului 2021.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească printr-un comunicat de presă relatează că, pentru sporirea accesibilității populației la serviciile medicale de urgență și îmbunătățirea operativității deservirii solicitărilor, ambulanțele au fost distribuite în 16 substații de Asistență Medicală Urgentă din mun. Chișinău și Bălți și din raioanele Briceni, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Sîngerei, Soroca, Cahul, Cantemir, Taraclia, Comrat și Ceadîr- Lunga.

„Remarcăm faptul că unităţile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel.

Reînnoirea parcului auto al Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească va asigura o mai mare operativitate a intervențiilor, condiții mai bune de acordare a asistenței medicale urgente și de transport asistat la etapa de prespital și o calitate sporită a serviciilor medicale prestate populației”, se arată într-un comunicat de presă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button