/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Municipalitatea va suplini marți numărul de troleibuze și autobuze, în contextul protestului anunțat de operatorii de transport privat

22 februarie 2021, ora 20:46

Primăria municipiului Chișinău informează că întreprinderile municipale: Î.M. „Regia transport electric Chișinău” și Î.M. „Parcul urban de autobuze” vor suplini marți, 23 februarie, curent, numărul de unități la linie, în special în orele de vârf, pentru a asigura cetățenii municipiului cu transport, în contextul protestului anunțat al operatorilor de transport privat. 

În context, Primarul General, Ion Ceban, a chemat conducătorii de instituții publice și private (angajatorii) să dea dovadă de înțelegere față de angajații care vor întârzia marți la muncă din cauza protestului operatorilor privați.

Totodată, APL Chișinău apreciază gestul transportatorilor, care vor asigura mâine dimineață ieșirea la linie a microbuzelor de rută, pentru a transporta călătorii la locul de destinație.

Transportatorii nu renunță la proteste. Chiar dacă Comisia Excepțională pentru Sănătate Publică a anunțat că suspendă restricțiile ce țin de transportul de pasageri, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că marți, sute de microbuze și autobuze de rută nu vor ieși pe linie.

Și asta pentru că autoritățile din sănătate au suspendat decizia și nu au anulat-o, așa cum au solicitat transportatorii, astfel nu există siguranța că nu se vor reveni la vechile prevederi potrivit cărora microbuzele trebuie să circule la jumătate de capacitate. Între timp, șoferii de microbuze critică măsurile impuse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram