‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: SUA cultivă suprafețe record de porumb și soia

Piața mondială agricolă: SUA cultivă suprafețe record de porumb și soia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mult așteptatul forum agricol al USDA a prezentat estimările privind suprafețele principalelor culturi agricole cultivate în SUA. Astfel, potrivit rezultatelor, în acest sezon vor fi cultivate 92 de milioane de acri de porumb și 90 de milioane de acri de soia.

În total, suprafețele cultivate constituie un record de 73,7 milioane de hectare și este doar consecința prețurilor ridicate actuale, care ar trebui să încurajeze fermierii americani să își mărească suprafața cât mai mult posibil.

În timp ce temperaturile cresc în SUA și Europa de Vest, săptămâna aceasta se așteaptă un val de frig în Rusia. Aceste schimbări vor fi monitorizate îndeaproape, în timp ce consecințele temperaturilor scăzute înregistrate recent în SUA nu pot fi estimate în acest stadiu.

Cotații Euronext grâu, porumb, rapiță

În contextul tensiunilor legate de expirările livrărilor din martie pentru grâu și porumb, prețurile rămân aproape de maximele recente pe Euronext.

Pe arena internațională, Tunisia a cumpărat aproximativ 100.000 de tone de grâu moale, grâu dur și orz furajer, toate provenind din origini opționale.

Prețurile rapiței beneficiază din nou de susținerea prețurile înregistrate pentru canola, care a atins un nou maxim în Canada vinerea trecută. Având în vedere că stocurile finale vor scădea sub un milion de tone, situația rămâne foarte tensionată în Canada, așa cum este și în Europa pentru rapiță.

‹ adv ›

Dolarul se retrage ușor la începutul acestei săptămâni, la 1,2120 față de euro și 73,90 față de rubla rusească. Petrolul american din SUA se află încă aproape de pragul psihologic de 60 dolari/baril.

Piața culturilor agricole în SUA

Potrivit Agritel, piața cerealelor din SUA a înregistrat unele profituri vinerea trecută. Comercianții sunt încurcați din cauza prețurilor ridicate și motive fundamentate puține.

Forumul USDA s-a încheiat pe o notă destul de incertă. Suprafețele cultivate au fost revizuite brusc în sus, dar previziunile de aprovizionare pentru 2021-22 rămân incerte. Se așteaptă ca, cererea internațională să rămână dinamică.

‹ adv ›

Vânzările de porumb la export continuă să fie ridicate, la 1.182.000 de tone, în timp ce exporturile de soia sunt în concordanță cu așteptările – la 623.900 de tone.

Înainte de deschiderea piețelor în această dimineață, prețurile din Chicago cresc din nou la toate produsele.

Piața cerealelor din Regiunea Mării Negre

În cursul lunii februarie, activitatea de transport maritim în Ucraina continuă să fie moderată, după încărcarea a doar 2,8 Mt în ianuarie.

Cu toate acestea, mai mult de 2 Mt de cereale au fost deja expediate de la începutul lunii, inclusiv 1,7 Mt de porumb, 0,3 Mt de grâu și echivalentul unui panamax de orz. Exporturile urmează să atingă echivalentul a 3 milioane de tone în această lună.

Schimbările înregistrate săptămâna trecută pe piața mondială agricolă, disponibile pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›